Evindeki Tozlardan Kurtulmanın Püf Noktaları - Mutlubiblog
Yaşam alanında tozdan kurtulmanın yolları Mutlubiblog'da!
Toz alerjisi, ev tozu alerjisi, ev temizliği, toz temizliği, ev tozu akarı, ev tozu önleme, toz akarı önleme, tozdan nasıl kurtulurum, toz alma fırçası, elektrikli süpürge, dik süpürge, el süpürgesi
816
post-template-default,single,single-post,postid-816,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Evindeki Tozlardan Kurtulmanın Püf Noktaları

Kapalı mekânlarda bir anda hapşırma krizlerine giriyorsan bunun sebebi mekânın çeşitli bölgelerinde gizlenmiş minik misafirler olabilir. “Bu misafirler de kim?” dersen; üzgünüz ama onları çıplak gözle görmen pek mümkün değil… Daha çok halı, koltuk, kilim, perde gibi kumaş yüzeylerde sinsice saklanan, ev tozu akarı maytlardan bahsediyoruz. “Toz alerjisi” diye bilinen can sıkıcı duruma ve evde otururken durduk yere burnunun akmasına, hapşırıp tıksırmana neden olan maytlardan kurtulmak için ev temizliği sırasında tozları yok etme konusuna daha fazla önem vermelisin. “Peki, toz temizliği nasıl yapılır? Ev tozu alerjisi nasıl geçer? Kendi evimde bana hayatı zindan eden bu tozdan nasıl kurtulurum?” soruları aklını kurcalıyorsa okumaya devam et! Ortamdaki tozlardan bir an önce kurtulmanı sağlayacak ve ev tozu önleme konusunda sana çare olacak pratik öneriler bu yazıda!

Halı Kullanımında Seçici Ol

Ev tozu akarlarının en kolay saklandığı yerlerden birisidir halılar… Bu nedenle temizliği zor olan geniş halılardan uzak durmakla işe başlayabilirsin. Olabildiğince küçük boyutlarda ve makinede yıkanabilen halıları tercih ederek temizliği daha kolay hale getir; halılarını sık sık makinede yıkayarak maytlardan arındır. Geniş modelleri tercih ediyorsan onları belli aralıklarla bir halı yıkama firmasına göndererek aksatmadan temizlet.

HEPA Filtresi Olan Elektrikli Süpürge Modellerini Tercih Et

Tozlardan kurtulmanın en kolay yolu, düzenli temizlik! Günlük temizliğin olmazsa olmazıysa tabii ki elektrikli süpürgeler. Yalnız, toz alerjin varsa süpürge seçiminde bazı ayrıntılara dikkat etmelisin. Örneğin; torbalı süpürgelerde adeta bir çile olan “torba değiştirme” işlemi sırasında etrafa saçılan tozlar, alerjik bünyeleri oldukça fazla rahatsız eder. Torbasız ürünlerdeyse yüzüne küçük bir maske takıp tozların biriktiği hazneyi boşaltman, tozlardan kurtulmak için yeterlidir. Ayrıca cihazın filtresine ait özellikler de tozlardan kurtulmak açısından son derece önemlidir. HEPA filtresi, toz alerjisine karşı geliştirilmiştir. Bu tip filtreye sahip olan dik süpürge veya el süpürgesi modellerinden dilediğini seç.

Toz Alma Yöntemine Dikkat Et

Mobilyaların, kapıların, pencerelerin, kaloriferlerin ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz, elektrik süpürgesiyle tozu alınamayan pek çok yüzeyin üstünde biriken tozlardan kurtulmak için ilk başta bir adet nemli, bir adet de kuru olmak üzere iki tane beze ihtiyacın var. Bu bezleri kullanarak yumuşak hareketlerle istediğin yüzey üstünde biriken tozları rahatça alabilirsin. Önce ıslak bezle tozların yüzeyden ayrılmasını sağla; ardından kuru bezle bu yüzeyi kurulayarak havada uçuşan maytların tekrar aynı yüzeye konup yapışmasını engelle. Acele edersen tozları beze toplamak yerine, sadece yer değiştirmelerine neden olursun. Haliyle temizlik yaparken toz alma işlemini sakin sakin halletmende fayda var. Dilersen, süpürgenin toz alma fırçasıyla çeşitli yüzeylerdeki tozları daha pratik bir biçimde toplayabilirsin.

Evini Bol Bol Havalandır

Havasız, nemli ve sıcak ortamda daha hızlı çoğalma imkanı bulan maytlar, toz alerjisi olan kişilerin en büyük kabuslarından birisi. Tozlardan kurtulmanın en az mevcut tozları yok etmek kadar önemli bir diğer yoluysa toz ve mayt oluşumunu engellemek. Bunun için sık sık temizlediğin yaşam alanını aynı şekilde fırsat buldukça havalandırarak ortamın havasını değiştir ve maytların üremesine uygun koşulları ortadan kaldır. Havalandırma demişken klima filtrelerine de mutlaka göz at. Bu filtrelerde yaşanan birikmeler zaman zaman gözden kaçsa da ev tozu alerjisini gizlice tetikleyen en önemli etmenlerdendir.

Eve sinen sigara kokusu senin için bir sorun olduysa bu yazımızı okuyarak bu dertten sonsuza kadar kurtulabilirsin!

Evdeki tozlardan kurtulmak için bu yöntemleri uygularken de tozlarla haşır neşir olmaya devam edeceğini unutma! Bu sırada tozlardan olabildiğince az etkilenmek için temizlik sırasında maske takmayı deneyebilirsin. “Bir yandan alerji, bir yandan temizlik uğraşamam” dersen de Mutlubiev, ihtiyaç duyduğun her an seninle! Mutlubiev’in düzenli temizlik hizmetlerinden yararlanarak tozlarla bütün bağlarını kökünden kopar; elini bile sürmeden tertemiz ve tozsuz bir ortamda sağlıklı ve mutlu bir hayata adım at.

 

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!