Öğrenci Ev Temizliği Püf Noktalarını Paylaşıyoruz! - Mutlubiblog
Öğrenci evleri; eğlencesi, ev partisi, çalışma toplanmaları, sabaha dek uzayan sohbetleri ve elbette dağınıklığı ile meşhurdur. Bir yandan dersler zorlaşırken bir yandan evi temizlemen gerektiği gerçeği üstüne üstüne gelir. Merak etme, seni anlıyoruz! Öğrenci evinin temizliğine dair püf noktalarını senin için Mutlubiblog'da paylaştık!
Öğrenci Evi Temizliği, öğrenci evi, Öğrenciler için temizlik, ev temizliği nasıl yapılır, Cam silme, Cam temizleme, Kalabalık
1019
post-template-default,single,single-post,postid-1019,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Öğrenci Ev Temizliği Püf Noktalarını Paylaşıyoruz!

Öğrenci evleri; eğlencesi, ev partisi, çalışma toplanmaları, sabaha dek uzayan sohbetleri ve elbette dağınıklığı ile meşhurdur. Koltuk aralarına sıkışan kumandalar, yerlerde sürünen pizza kutuları, dağınık kıyafetler, etrafa saçılmış ders kitapları hiç bitmez. Derslerin yükü ve yoğunluğu altında hayatta kalmaya çalışan öğrencilerin bir de öğrenci evi temizliği ile uğraşacak vakti olmayabilir. Vakti olanların takati olmaz, işin ucundan tutmak isteyenler de nereden başlayacağını bilemez. Bir de ev arkadaşlığı sorunu var ki, temizlik sırası en büyük kavgaların sebebidir. Üniversite yıllarında bütçeni planlamaya, kendi ayaklarının üstünde durmaya, derslere hazırlanmaya çalışırken bir de evin sorumluluğu ile yorulan öğrencilerin işlerini kolaylaştıracak öneriler sunuyoruz.

  • Düzenlemeye Eşyalardan Başla

Öğrenci evi genellikle toplama bilgisayar gibi farklı farklı yerlerden bulunan parçaların birleşiminden oluşur. Koltuk baba evinden, halı dayıdan, perdeler anneanneden gelir. Bazen “nasılsa lazım olur” diye aynı eşyadan birden fazla sayıda bulunabilir. Evin temizliğinden önce düzenini sağlamalı ve fazlalıklardan kurtulmalısın. Minimalizm öğrenci evinin kurtarıcısıdır. Fazlalık eşyaları bir odada depolayabilir, bazaların altına, koltukların sandıklarına doldurabilirsin.

  • Yıkanabilir Eşyaları Seç

Öğrenciler için temizlik kısa vakitte tamamlanan zorunlu bir ritüelden fazlası değildir. En kısa sürede en yüksek verimi almak için kolay temizlenebilen ürünleri almalısın. Çamaşır makinesinde yıkanabilen halılar, perdeler ve kılıfları çıkarılarak makineye atılabilen koltuklar seçmelisin. Eğer mümkün değilse, temizliği kolay hale getirmek için kılıfları tercih edebilirsin. Halı örtüsü, koltuk kılıfı gibi kaplamaları muhakkak almalısın.

  • Öğrenci Evi Temizlik Çalışmaları Başlasın!

Ev temizliği nasıl yapılır bilmiyor olabilirsin ama bu öğrenmeyeceğin anlamına gelmez. Öncelikle temizlik yukarıdan aşağı yapılır. Yani duvarlar, camlar, eşyalar ve en son zemin temizlenir. Bu bilgi ile nereden başlayacağını ve yol haritanı biraz olsun netleştirebilirsin. Temizliği daha kısa sürede tamamlamak için sen bir işi yaparken makinelerin de çamaşır ve bulaşıkları yıkamasını planlamalısın. Yani önce perdeleri ve koltuk örtülerini makineye at, sonra camları sil, mobilyaların, kapıların tozunu al. Halıyı süpür ve kaldırdıktan sonra yerleri sil. Yerler kuruyunca halıyı ört, yıkanan perdeleri ve çamaşırları kurumaları için as. İşte bu kadar.

  • Banyo ve Mutfak Temizliği 

Ev temizliği konusunda en çok gözünü korkutan banyo ve mutfak olabilir. Doğru yardımcılarla onları da temizleyebilirsin. Banyo temizliği için bir fırça, diş fırçası, temizlik süngeri, bez, kireç sökücü bulundurmalısın. Mutfak için ise yağ çözücü almalısın. Diğer odaları temizlerken banyoya kireç, mutfağa yaş çözücü dök ve bekle. Sıra banyo ve mutfağa geldiğinde zorlu lekelerin çözücülerle beraber yumuşadığını görebilirsin.

  • Cam Temizleme Konusunda Yardıma İhtiyacın mı Var? 

Cam silme deyip geçtik ama kabul ediyoruz bilmeyen için biraz zor görünebilir. Camları silerken uzun sopalı çekçekleri kullanarak dış cepheleri kolaylıkla silebilirsin. Cam temizleyici su, mikrofiber bez ve sopalı çekçek kullanabilirsin. Önce temizleyici sıvıyı sık, sonra sopaya tutturduğun mikrofiber bezle sil ve çekçekle kurula, bu kadar kolay. Eğer camda iz kalmasını istemiyorsan çekçek sopayı hep aynı yöne doğru hareket ettirmelisin. Tek hamlede aşağı kadar çekmelisin.

  • Çamaşır Yıkamak Ev Temizliği için Olmazsa Olmaz

Her temizlikte çamaşır ve bulaşık yıkanır. Nasıl yapacağını bilmiyorsan bize kulak ver. Çamaşırları renklerine ve cinslerine göre ayır. Beyazlar, renkliler ve siyahlar bir arada olmalı. Yünlü ve hassas kumaşlar ise diğer bir kenarda. Her seferde bir grubu yıkamalısın. Her renge veya cinse özel deterjanı makineye koyman ve çamaşırların yıkama talimatlarında yer alan ısıyı ayarlaman yeterli. Yünlüleri 30 derecede, sentetik kumaşları ise 40 veya 60 derecede yıka. Eğer yoğun leke varsa ve kumaş çekmeyecekse 90 derecede yıkama yapabilir, lekelerden kurtulabilirsin.

  • Bulaşıklar Kabusun Değil

Çoğu öğrenci evinde bulaşık makinesi yok ama bu bir ev partisinin ardından bulaşıkları haftalarca bekleteceğin anlamına gelmez. Öncelikle zorlu bulaşıkları sıcak suda bekleterek yumuşatmalısın. Geniş bir kapta köpüklü su hazırlamalı ve sırayla bardakları, tabakları ve tencereleri yıkamalısın. Suyu sık sık değiştirmeyi unutma.

Temizlik Yaparken Püf Noktalara Dikkat!

  • En geç haftada bir evi yüzeysel temizlemeli, 15 günde bir ise derinlemesine temizlik yapmalısın.
  • Ütüyü kolaylaştırmak için çamaşırları askı ile asarak kurutabilirsin.
  • Yumuşatıcı kullanmak çamaşırların kurumasını hızlandırır.
  • Silikonlu yüzey temizleyiciler yüzeylerin tozlanmasını yavaşlatır, silinen sehpalar daha geç tozlanır.
  • Temizlik için kullandığın deterjanları birbirine karıştırmamalı, temizlik esnasında camları muhakkak açık tutmalısın.
  • Banyo ve mutfağı temizlik sonrası havalandırmalısın.
  • En büyük sorunlardan olan eve sinen sigara kokusunu çıkarmak artık çok kolay, bu yazımızı okuyarak bu dertten sonsuza kadar kurtulabilirsin!

Tüm bu bilgiler temizlikte sana yardımcı olabilir ancak yine de temizliğe üşenebilir veya vakit bulamayabilirsin. Üzülme, evini mis gibi yapmak için yanındayız 🙂

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!