Eve Sinen Sigara Kokusu Nasıl Çıkar? - Mutlubiblog
Evinize ya da odanıza sinmiş sigara kokusunu çıkarmanın yöntemleri Mutlubiblog'da.
Sigara kokusu, ev temizliği, odaya sinmiş sigara kokusu, sigara kokusu yok etme
598
post-template-default,single,single-post,postid-598,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Eve Sinen Sigara Kokusu Nasıl Çıkar?

Eve sinmiş sigara kokusu, sigara içmeyenler için, hatta bazen içenler için de dünyanın en rahatsız edici bir kokularındandır. Her ne kadar içeriyi havalandırsan da, eşyaların ve duvarların yüzeyine sinen o gözle görülmeyen partiküller koku yaymaya devam eder. Sürekli sigara içilen yerlerde bu kokuyu düzenli olarak gidermezsen bir süre sonra ondan kolay kolay kurtulman mümkün olmaz. Peki, odaya veya eve sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir? Bu kokudan kurtulmanın en kolay yolları neler? İşte, eve sinen sigara kokusundan kurtulmanı sağlayacak pratik öneriler…

Kahvenin Gücünden Yararlan

Parfümerilerde, müşterilere farklı kokuları denetirken belli aralıklarla kahve çekirdekleri koklatılır. Bunun sebebi, kahvenin kokuyu absorbe etme özelliğinin olmasıdır. Farklı kokulardan yorulan burun, bir süre sonra koku almamaya başlar. Kahve çekirdekleri ise bu durumu “sıfırlamak” için kullanılır. Sen de eve sinen sigara kokusunu yok etmek için, belli köşelere kahve çekirdekleri koymayı dene! Tül keseler içine yerleştireceğin bir miktar kahve çekirdeğiyle yaşam alanında rahatsızlık veren sigara kokusunu aromatik kokularla değiştirebilirsin.

Elma Sirkesi ve Kabartma Tozu Karışımını Kullan

Ev temizliği için en çok kullanılan doğal dezenfektanların başında elma sirkesi gelir. Beyaz sirke diye de bilinen bu sirkeyi hamur kabartma tozuyla karıştırarak evin farklı bölümlerinde kullanabilirsin. Yalnız, dikkat etmen gereken bir nokta var. Önce bir bardak suyun içine hamur kabartma tozunu dökmeli; ardından elma sirkesini bu karışıma yavaş yavaş eklemelisin. Aksi takdirde, bir anda bol miktarda sirkeyle reaksiyona giren kabartma tozu, karışımın köpürmesine neden olabilir. Bu karışımı sigara içilen alanın herhangi bir köşesine yerleştirdiğinde, zaman içinde buharlaşan karışımın sigara kokusunu yok ettiğini göreceksin.

Odaya Limon ve Portakal Parçaları Yerleştir

Aromatik ve hoş kokulu limon ve portakal dilimlerini yaşam alanının farklı bölümlerine yerleştirebilirsin. Ev temizliği için hazırlanan doğal karışımlarda sıkça kullanılan limon, sigara kokusunu yok etmek için de oldukça işine yarayacak bir malzemedir. Ancak, etrafa dağıttığın limon ve portakal parçalarını en fazla bir iki gün içinde toplamalısın; çünkü bu meyveler daha uzun süre açıkta kalırsa küflenerek daha kötü kokuların ve sağlıksız koşulların oluşmasına neden olabilir.

İzmaritlerden Bir An Önce Kurtul

Mekâna sinen sigara kokusunun en büyük kaynağı, uzun süre aynı yerde kalan izmaritlerdir. Çöp kutusunda, lavaboda veya kül tablasında duran izmaritler, kocaman bir salonu bile ağır kokularıyla etkileri altına alabilir. Bu nedenle izmaritleri yaşam alanından olabildiğince uzak tut. Sigara içildikten hemen sonra küllükleri boşalt. İzmaritlerin bulunduğu çöp poşetlerini de uzun süre bekletmeden evin dışındaki bir çöp kutusuna atmaya üşenme; yoksa emeklerin boşa gider.

Kokulu Mumlar Kullan

Meyve, kahve, çikolata, vanilya vb. kokulara sahip mumlar sayesinde de yaşam alanına sinen sigara kokusundan kurtulman mümkün. Sigara içildikten sonra havalandırdığın odada, hoş kokulu mumlardan birini veya birkaç tanesini yakarak mekânı hoş bir aromayla doldurabilirsin. Bu mumlar, kokularının yanı sıra görüntüleriyle de evinde misafir olmayı hak eder. Özellikle kış aylarında, ev dekorasyonunda onların sıcak ışığından mutlaka yararlan. İşte sana sigara kokusunun yerine romantizm kokusu!

Düzenli Ev Temizliğine Önem Ver

Eşyalara ve duvar yüzeylerine sinmiş sigara kokusundan kurtulmak ve onun derinlere işlemesini önlemek için evini düzenli olarak havalandırmaya ve temizlemeye özen göster. Sigara içilen ortamdaki zeminler, duvarlarlar, mobilyalar ve dolap kapakları gibi sert yüzeylerin yanı sıra koltuk, sandalye gibi kumaş yüzeyleri de temiz bir bez ve hoş kokulu deterjanlar ile iyice sil.

Bunları yapamayacak kadar yoğun bir günlük hayat temposuna sahipsen düzenli temizlik için Mutlubiev’in profesyonel hizmetlerinden destek alabilirsin. Dilediğin sıklıkta ve sürede temizlik talebi oluşturmak için Mutlubiev’in birbirinden avantajlı temizlik paketlerinden dilediğini seç!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!