Notunu Al: Hayatını Kurtaracak 8 İpucu - Mutlubiblog
Çıkmayan lekelerle başın dertteyse önerilerimizi mutlaka uygulamalısın.
kırmızı şarap lekesi, balık kokusu, duşakabin temizliği, kahve lekesi, leke nasıl çıkar, zorlu lekeler
277
post-template-default,single,single-post,postid-277,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Notunu Al: Hayatını Kurtaracak 8 İpucu

Ev temizliği her ne kadar gözünde büyüse de sana vereceğimiz tavsiyelerle temizliği büyük bir yükten daha kolay bir işe dönüştürmen mümkün.Sana vereceğimiz ipuçları, ev temizliğini kolaylaştıracağı gibi daha önce aklına gelmeyen noktalara dikkat etmeni de sağlayacak

Kumaşlarına yapışan sakızı nasıl çıkarırsın?

Eğer herhangi bir kumaşın üzerine sakız yapıştıysa bunu zorla çıkarmak yerine buz küplerini bir poşetin içine koyarak sakızın yapıştığı yerin üzerine yerleştir. Sakız soğumaya başladıktan sonra yapışkanlığını kaybedecek ve bir kalıp olarak kolayca çıkacak. Eğer sakızın kalan lekesini çıkarmak istiyorsan önce bol tuz dök, ardından yarım limonla lekeli bölgeyi hafifçe ov.

Cildinin yapısına uygun temizlik ürünleri kullan

Temizlik yaparken cildinizi tahriş etmek ya da yıpratmak istemezsin. Özellikle cildin alerjik bir yapıya sahipse ya da evde çocuklar varsa kullandığın ürünlere daha çok dikkat etmek isteyebilirsin. En basitinden temizlik sırasında eldiven kullanman iyi olabilir.

Sirke her derde deva

Sirkeyi kimyasal içermeyen bir temizlik malzemesi olarak kullanabilirsin. Özellikle camların sirke ile pırıl pırıl olacaktır. Çamaşır makinesinin içini temizlemek ya da bulaşık makinesinde parlatıcı olarak da sirkeyi kullanmak mümkün. Arap sabunu da bir başka doğal temizlik malzemesi. Sirke ve karbon karşımı ise fırın içi gibi temizlenmesi zor yerler için kullanılan bir ikili.

Sirke aynı zamanda eve sinen sigara kokusundan kurtulmak için çok etkili çözümler yaratır.
Eve sinen sigara kokusu nasıl çıkar öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsin!

Kireç bağlayan çaydanlıklar için limon tuzu

Limon tuzu kireç bağlayan kettle ya da çaydanlıklar için birebir. Limon tuzunu attıktan sonra kaynar su dökerek kireç bağlayan mutfak eşyalarınızı temizleyebilirsiniz.

Koltuktan kırmızı şarap lekesi nasıl çıkar?

Akşam yemeğine gelen konukların çok sevdiğin koltuğuna kırmızı şarap döktü diye üzülme. Öncelikle kağıt havluyla silerek ya da tuz dökerek lekenin koltuğuna daha çok işlemesine engel ol. Lekenin kurumasına izin verme ya da lekeyi sıcak suyla temizleme, çünkü bu lekenin kumaşa daha çok nüfuz etmesine yol açacaktır. Lekenin çıkmaması takdirinde soda, beyaz şarap ya da soğuk su ile lekeyi ıslak tutmaya dikkat et. Bunun ardından deterjan ile ya da karbonat ve sudan oluşan bir macunla lekeyi çıkarabilirsin.

Balık kızartma kokusuna limon kokusu

Mutfağında balık kızartıp yemeğe bayılıyorsun ancak kokusuyla nasıl mücadele edeceğini bilmiyor musun? Hiç dert etme, balığını kızartırken bir yandan limon kabuğunu ocak ateşinde yakmak ya da tavada kabukları ısıtmak, kokuyla mücadelede sana yardımcı olacaktır. Limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfilden oluşan bir karışımı bir tencerede kaynatmak ya da tütsü yakmak da bir çözüm olabilir.

Duşakabin ve banyo temizliğinde inatçı lekelerle mücadele

Duşakabin ve banyo kenarlarında şampuan, sabun ya da vücut kiri yüzünden oluşan artıklarla mücadele etmek en zor ev temizliği uğraşılarından biri. Bunun için alınan her duşun ardından çekpasla duşakabin camını ve bir bez yardımıyla küveti silmen, ilerleyen zamanda banyonda sarı lekelerin oluşmasını önleyecektir. Kireç sökücü ya da deterjan yardımıyla lekeleri temizlemeye girişebilirsin. Ya da kabartma tozu ve sirke karışımı da bu konuda yardımcı olabilir. İnatçı lekeler için deterjanları beklettikten sonra sünger, zor köşeler için de ince fırça aracılığıyla banyo temizliğini halledebilirsin.

Halıdaki kahve lekesi nasıl çıkar?

Kahve keyfin halına dökülen kahveyle kaçtı diye üzülme. Pamuklu ve temiz bir bez ya da kağıt havluyla halıya dökülen kahvenin fazlasını al, lekenin halının diplerine doğru işlemesini olabildiğince engelle. Halıdaki fazla kahveyi aldıktan sonra 1 ölçü suya 1 ölçü sirke koyacak şekilde malzeme hazırla, bu malzemeyi temiz bir beze dök. Fazla suyunu süzdürdüğün bu bez aracılığıyla halıdaki lekeli bölgeyi zarifçe ovala. Bu işlemi leke çıkana kadar sürdür.

Ya da bırak, bu ve bunun gibi 888 tane temizlik ipucu bilen Mutlubiev profesyonelleri evini mis gibi yapsın!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!