Yeni Bir Eve Taşınmaya Hazır Mısın? - Mutlubiblog
Taşınmanın en zor kısmı yeni evi temizlemektir. Size taşınma temizliği tüyolarını veriyoruz.
boş ev temizliği, inşaat sonrası temizlik, yeni ev temizliği, dip köşe temizlik, detaylı temizlik, taşınma temizliği
386
post-template-default,single,single-post,postid-386,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Yeni Bir Eve Taşınmaya Hazır Mısın?

Yeni bir eve taşınmaya hazır mısınız?

Yeni bir eve taşınma süreci hem heyecanlı hem de stresli olabilir. Bu süreçte eski evi titizlikle toplama çabasına yeni evi oturulabilir hale getirme telaşı eşlik eder. Yeni evini bulduysan derin bir nefes alabilirsin! Karar vermenin oldukça zor olduğu bu aşamayı atlattıktan sonra da seni oldukça koşturmacalı bir süreç seni bekliyor. Tüm stresine rağmen yeni evinin temizlik işini kendin yapmakta ısrarcı mısın? Senin için yeni eve taşınma sürecinde yapman gerekenleri ve boş ev temizliği için ipuçlarını sıraladık.

Yeni Evin Temizliği

Yeni evi, taşınmadan bir ya da birkaç gün önce detaylıca temizlemekte fayda var. Özellikle o eve ilk defa sen gireceksen, yani inşaat sonrası temizlik ile baş başaysan, hiç düşünmeden oradan uzaklaşarak temizlik işini bu konuda uzman kişilere bırakmalısın. Evin ilk sakini sen değilsen, inşaat kalıntılarıyla uğraşmayacağın için biraz daha şanslı sayılırsın. Boş ev temizliği günlük ev temizliğinden daha ayrıntılı olduğu için bu aşamada işleri kategorize ederek basamak basamak ilerlersen kafan karışmaz, daha planlı gidebilirsin. İşte, adım adım boş ev temizliği…

Zemini Büyük Kirlerden Temizle

Evini detaylıca temizlerken tüylerin, tozların, inşaat kumlarının, sıva izlerinin oradan oraya sürünmemesi için ilk aşamada zemini süpürmen gerekir. Evin yeniyse kazıman gereken inşaat kalıntıları olabilir. Son temizliğe geçmeden önce mutlaka bu lekeleri halletmelisin. Burada bir spatula imdadına koşabilir. Bütün temizlik bittikten sonra ayrıntılı yüzey temizliğini en sona bırakmaya dikkat etmelisin.

Cam Temizliğini Öne Çek

Pencere aralarını unutma: Camlarını silerken pencerendeki lastikler ve ince detaylar çok toz tuttuğu için buraları detaylıca temizlemelisin. Burada bıçak gibi ince malzemelerden yardım alabilirsin.
Camları sil ve kurula: Pencerelerinde ve balkon kapılarında dokunulmadık hiçbir yer kalmayana kadar her noktayı silmelisin. Cam suyuna sirke ekleyerek, kaliteli cam bezleri kullanarak camlarının daha parlak görünmelerini sağlayabilirsin. Sildikten sonra kurulamayı unutmamalısın.
Banyo Temizliğine Ekstra Özen Göster

Yukarıdan başla: Banyonu temizlemeye öncelikle tavan ve fayanslardan başlamalısın. Fayans aralarını temizlerken sert fırçalardan yardım alabilirsin. Dolapların üstlerini, havalandırma ve aydınlatma aksesuarlarını gözden kaçırmamalısın.
Dolapların içlerini temizle: Banyoda kremlerin, saç ürünlerinin, makyaj malzemelerinin olduğu dolaplar sık kirlenir ve akan sıvılar nedeniyle zor kirlerle uğraşman gerekebilir. Bu nedenle dolapları en ince ayrıntısına dikkat ederek temizlemelisin.
Duş kabinini yıka: Duş kabinini sabun ve kireç lekelerinden arındıracak bir temizleyiciyle birlikte temizlemelisin. Su lekelerinin önüne geçmek için kendi haline kurumaya bırakmak yerine temiz bir bezle kurulaman gerekir.
Armatürleri temizle: Armatürleri yıkarken de sert uçlu fırçalardan yararlanabilirsin. Kireç çözücü temizleyiciler, armatürlerin kenarlarındaki kireçten kurtulman için işine çok yarar.
Tuvaleti temizle: Güçlü mikrop kırıcılarla tuvaleti fırçalamalısın. Klozet kapağını değiştirerek, daha hijyenik bir banyo elde edersin.
Lavaboyu en sona bırak: Temizlik yaparken bezlerini sık sık yıkayacağın için lavaboyu en sona bırakmalısın.
Yerleri sil: İşin bittikten sonra yerleri de silerek tertemiz bir banyoya kavuşabilirsin.
Mutfağı Temizlerken Dikkatli Ol

Üstten başla: Mutfağı temizlerken ilk aşamada kaliteli temizleyicilerden, sert ve her alana girebilen küçük fırçalardan yardım almak faydalı olur. Duvar ve fayansları temizledikten sonra mutfak dolaplarının çok yağ tutan üst taraflarını da silmeyi ihmal etme.
Dolapların içlerini temizle: Yüzey kirlerinin ardından sıra dolap içlerinde… Dolap rafları ve köşeleri en çok toz toplayan yerlerdir. Sabunlu suyla sildiğin dolap yüzeylerini temiz bezle durulamakta fayda var. Burada dolapların kalitesine göre yumuşak bir sünger ve uygun bir deterjan seçmek yüzeye zarar vermemek açısından önemlidir. Doğal temizleyicilerden yararlanmak istersen karbonat ve sirke kullanabilirsin.
Lavabo ve armatürlerini yıka: Son olarak lavabo, tezgah ve armatürleri temizleyebilirsin. Lavaboyu iyice fırçaladıktan sonra bol suyla yıkamalısın.
Yerleri sil: Tüm işlem bittikten sonra yerleri silerek mutfaktan ayrılabilirsin.
Evin Son Temizliğinde Gözden Kaçırma

Kapılar ve ahşap yüzeyleri sil: Tüm temizlik bittikten sonra kapıları asla unutmamalısın. Kapıları da sildikten sonra tüm ahşap yüzeyleri temizleyebilirsin.
Tüm zemini tekrar sil: Temizliğin en başında kirden arındırdığın yüzeyler temizlikle birlikte tekrar kirlenir. Son noktayı tüm zeminleri tekrar silerek koyabilirsin.

Gördüğün gibi yeni ev temizliğinde pek çok püf noktaya dikkat etmen gerekiyor. Yukarıdaki sırayı takip edersen daha pratik şekilde evini temizleyebilir, temiz evinde kahveni yudumlamak için zaman kazanabilirsin. Eğer tüm bunlarla zaman kaybetmek istemiyorsan Mutlubiev profesyonellerinden boş ev temizliği ya da inşaat sonrası ev temizliği konusunda yardım alabilirsin.

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!