Evde Vakit Geçirmenin Popüler Olduğu Mevsim: Sonbahar - Mutlubiblog
Sonbaharın güzel yanları ve sonbahara evini hazırlaman için fikirler Mutlubiblog'da.
Sonbahar, Mevsim, Sonbahar Temizliği, Ev Temizliği
579
post-template-default,single,single-post,postid-579,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Evde Vakit Geçirmenin Popüler Olduğu Mevsim: Sonbahar

Sıcak havaların bizi dışarıya attığı, oradan oraya sürüklendiğimiz, göçebe bir hayatı yaşam tarzı ilan ettiğimiz aylar geride kaldı. Zira hiçbir yaz kalıcı değildir, er ya da geç sonbahar kapıdan girer ve havalar hunharca soğumaya başlar.

Sonbaharın en güzel yanı ise aylardır pek uğramadığın evinde artık doya doya vakit geçirebilecek oluşundur. Sonbahara giriş, aynı zamanda eve giriş anlamına da gelir.

Öte yandan koca bir yazın biriktirdiklerinin üzerine bir de başlayan yağmur çamurun camlarına ettiklerini koyarsan evin iyice bir elden geçme zamanının geldiğini fark edersin. Tozdan kirden arınmış, tertemiz ve mis gibi kokan bir evde, soğuk havalara inat sıcacık battaniyenin altında kıvrılmayı hayal ediyorsan hemen kolları sıvamalısın. Yazdan çıkıp güze giren evin, artık sıradan bir haftalık temizlikten fazlasını hak eder. Onun özlemini çektiği şey; dillere destan bir sonbahar temizliğidir!

Sonbahar Temizliği Fazlalıklardan Kurtulmakla Başlar

Temizliğin daha kolay ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için temizlenecek nesne sayısını azaltmak ve evinizdeki fiziksel alanı olabildiğince boşaltmak önemli bir adımdır. Bu amaçla evde anlamsızca yer işgal eden, lüzumsuz ve işlevsiz eşyaları elden çıkarabilirsin.

İşe gardırop ile başlayabilirsin. Yazlıklarını kaldırıp mevsime uygun kıyafetleri gün yüzüne çıkarmadan önce, dolaptaki kullanmadığın, büyük ya da küçük gelen ve eskimiş kıyafetlerden, eşleri olmayan çoraplardan, tamir edilemeyecek durumda olan giysilerden ve aksesuarlardan kurtul. Gardırobunu güzelce temizledikten ve sonbaharda kullanacağın kıyafetleri de yine bir elden geçirdikten sonra hepsini dolaba yerleştir.

Fazlalıklardan kurtulma işlemine mutfakla devam edebilirsin. Mutfak dolaplarında uzun süredir kullanılmayı bekleyen fakat bir türlü kullanmadığın ve kullanma umudunun da kalmadığı tarihi geçmiş baharatları ve kuru bakliyatı gözünün yaşına bakmadan at. Kapaksız kavanozları ve saklama kaplarını da mutfaktan çıkar. Buzdolabını iyice bir kontrol et ve son kullanma tarihi geçen ürünleri de hemen elden çıkar.

Eğer varsa evdeki kullanılmayan oyuncakları, miadını doldurmuş gazeteleri ve dergileri, ders kitaplarını, son kullanma tarihi geçmiş ilaçları da kaldır. Eskimiş ve artık kullanılamaz duruma gelen havlu, nevresim, örtü gibi tekstil ürünlerini de başka biçimlerde değerlendirmek üzere dolaplardan çıkar.

Ve işte, artık daha hafif bir evin var!

Soğuk Havaları Karşılamanın En Temiz Yolları

Fazlalıklardan kurtulma faaliyetini başarıyla yerine getirdikten sonra artık sonbahar temizliği için ikinci aşamaya gelmiş olursun. Önümüzdeki aylarda çokça vakit geçireceğin bu evin daha hijyenik ve sağlıklı bir yer haline gelebilmesi için derinlemesine temizlik işlemlerine geçebilirsin. Sonbahar temizliği, rutin temizliğin epeyce detaylandırılmış biçimi olarak tanımlanabilir. Zeminler, fayanslar, halılar ve mobilyalar dip köşe temizlenmelidir. İşte, sonbahar temizliği sırasında uygulaman gereken 6 temel kural.

  •     Elektrikli süpürge kullanılırken evde yerinden oynatmadığın mobilya kalmamalı. Koltukların ve masaların altı, dolapların arkası, pencere kenarları, duvar köşeleri de dahil süpürgenin ulaşılabildiği tüm yüzeyleri vakumlamalısın.
  •     Toz alırken hedefin en diplere ulaşmak, eşyaların sadece görünen yüzlerini değil özellikle görünmeyen yüzlerini temizleyip mikroplardan arındırmak olmalıdır.
  •     Evdeki tüm dolap içlerini uygun temizlik malzemelerini kullanarak detaylı bir şekilde silmelisin.
  •     Yıkanması gereken halıları yıkamalı yahut yıkatmalısın.
  •     Yaz boyunca açık duran pencerelerden perdelerine işleyen tozu, kiri arındırmak da görevlerin arasında yer alır. Sonbahar temizliği ile birlikte pırıl pırıl camlar ve mis gibi kokan perdeler seni beklemeli.
  •     Perdeler dışında evde kullandığın nevresim, yastık kılıfı, battaniye, yorgan, havlu, mutfak bezi gibi tüm yıkanabilir tekstil ürünlerini makinede ya da elde yıkamanda fayda var.

 

Sana sonbahar temizliğine dair tüm tüyoları verdik. Eğer tüm bunları söylemek kolay ama yapmak çok zor diyorsan o zaman sonbahar temizliğini Mutlubiev’e bırak; sana, mis gibi ve sıcacık evinde sonbaharın tadını çıkarmak kalsın.

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!