Hayvan Dostuyla Yaşayanlar İçin Temizlik Önerileri - Mutlubiblog
Evcil hayvanı olan kişiler için ev temizliğindeki püf noktaları sıraladık.
evcil hayvan, hayvan temizlik, tüy temizliği, köpek tüyü, kedi tüyü, evde hayvan
284
post-template-default,single,single-post,postid-284,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Hayvan Dostuyla Yaşayanlar İçin Temizlik Önerileri

Hayvan dostlarımızla aynı evi paylaşmak, dünyanın en güzel deneyimlerden biri. Ancak bu sevimli dostların ev temizliğini biraz zorlaştırdığı da inkar edilemez bir gerçek. Koltukları, halıları kaplayan ve oradan kıyafetlere yayılan tüy yumakları, etrafa dökülen mamalar evin her zamankinden daha kirli görünmesine neden olabilir. Doğru önlemleri aldığında hem hayvan dostlarınla bir arada hem de temiz bir evde yaşaman mümkün. İşte, evcil hayvan dostu evler için temizlik önerileri…

Önce Tuvalet Eğitimi 🙂

Kediler kumlarına tuvalet yapmayı kolaylıkla öğrenebilir. Aynı şekilde köpekler de tuvaletlerini günlük yürüyüşler esnasında yapmaları gerektiği konusunda eğitilebilir. Hayvan dostun henüz yavruyken ona bu alışkanlıkları kazandırabilirsen çok rahat edersin. Tabii sonrasında kedinin kumunu düzenli olarak temizlemeyi ve köpeğini günde iki defa yürüyüşe çıkarmayı ihmal etme. Yoksa istenmeyen kazalarla karşılaşabilirsin.

Onlar da Bakım İster

Evin tüyler nedeniyle hızla kirlenmesini engellemenin en etkin yolu, hayvan dostunun bakımından geçer. Kedin tüy döküyorsa, onu her gün tüy toplama tarağıyla ya da bu iş için özel üretilen eldivenlerle tarayabilir, biriken tüyleri atabilirsin. Ayrıca veterinerin önerdiği ölçüde tüy dökülmesini azaltan mamalardan da yararlanabilirsin. Köpeğini ise onun hassas cildine uygun şampuanlarla yıkayabilirsin. Mevsim geçişlerinde çok tüy döken köpeğine veteriner önerisiyle vitamin takviyesi yapabilir, sıcak yaz aylarında tüylerini tıraş ettirebilirsin.

Hayvan Dostu Ev Düzeni

Evde hayvan besliyorsan dekorasyon ve düzen konularında onları da hesaba katmalısın. Mesela kolay süpürebileceğin halılar, kolay silinebilir koltuklar seçebilirsin. Kedin varsa tırmalama ihtiyacını koltuklarda gidermemesi için ona tırmanma ve tırmalama oyuncakları alabilirsin. Kedi tuvaleti her zaman kolayca erişebileceği bir yer de olmalı. Kedinin veya köpeğinin mama kaplarını kolayca temizlenen bir yere koyarak ve altlarına Amerikan servis tarzı bir şey yerleştirerek dökülen saçılan mamaları temizleme işini pratik hale getirebilirsin.

Düzenli ve Detaylı Temizlik Şart!

Hayvan dostunun bakımıyla ilgili tüm önlemleri aldıktan sonra sırada ev temizliğine dair detayları planlamak var. İşte, evcil hayvanlı evlerde temizliğe dair dikkat edilmesi gereken detaylar;

Öncelikle ev temizliği konusunda gerekli önlemleri almalısın. Koltuklarda ve halılarda örtü kullanmak, kuş kafesinin altına koruyucu bir örtü sermek gibi basit önlemlerle evini daha uzun süre temiz tutabilirsin. Olası kokulardan kurtulmak için yaz-kış demeden evi her gün havalandırmayı ihmal etme. Tabii, evde camdan atlama potansiyeli yüksek olan bir kedin varsa havalandırma sırasında gerekli önlemleri aldığından emin olmalısın.

Evini temizlerken temizliğe üstten başlamaya dikkat etmelisin. Halıları süpürmekle işe başlarsan sehpaların tozunu alırken tüylerin tekrar halıya dökülmesine sebep olabilirsin. Tüm yüzeylerin tozunu aldıktan sonra sıra koltuklarda! Koltuklardan sonra halıya geçebilir, sonra da yerleri silme işine girişebilirsin. En son tekrar toz alarak tertemiz bir eve sahip olabilirsin. Temizlik için süpürgeni toz kaldırmayan filtreli modellerden seçersen daha rahat edersin. Hayvan dostunun sağlığı için yer silme işleminde amonyak içerikli ürünleri tercih etmekten kesinlikle kaçınmalısın!

Tüm dikkatine rağmen sebebi bilinmeyen bir sebepten dolayı hayvan dostun evine idrarını yaptıysa paniğe kapılma! Hemen eski bir bez veya havlu kağıtla sıvı derinlere inmeden müdahale etmelisin. Fazla idrarı aldıktan sonra bölgeye sirke veya karbonat uygulayabilir ya da koku gidermede başarılı olan enzimatik deterjanları tercih edebilirsin.

Hem hayvan dostunun bakımını hem de evinin dip köşe temizliğini yaptıysan ne mutlu sana! Ancak bu işlemleri sık sık tekrarlaman, hatta alışkanlık haline getirmen gerektiğini unutma! Eğer tüm bunlara ayıracak vaktin ya da enerjin yoksa Mutlubiev’den profesyonel ev temizliği hizmeti alabilir, tertemiz evinin tadını çıkarabilirsin. 🙂

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!