Ev Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Etmelisin? - Mutlubiblog
Evde temizlik yaparken dikkat etmen gerekenler Mutlubiblog'da.
temizlik yaparken dikkat edilmesi gerekenler, temizlik yaparken nelere dikkat edilmeli, ev temizliği yaparken dikkat edilecekler temizlik yaparken nelere dikkat etmeliyiz, pencereleri güneşli günde temizlemek, Cam silme, cam temizleme, bulaşık makinesini yanlış yerleştirmek, bulaşık makinesi, ankastre, Leke Çıkarma, Leke Çıkarma yöntemleri, Kumaş leke çıkarma, karbonatla leke çıkarma, Tuz ruhu ve Çamaşır suyu, tuz ruhu nasıl kullanılır, tuz ruhu zehirlemesi, tuz ruhu zararları, tuz ruhu soluma, temizlik maddelerini karıştırma, temizlik maddelerini karıştırma, Kullanılan ürünleri temizlememek, çamaşır makinesi temizliği, bulaşık makinesi temizliği, süpürge temizliği, elektrik süpürgesi temizliği, bulaşık süngeri, temizlik bezi, yer temizlik seti, Temizlik ürünlerini az ya da fazla kullanmak, deterjanı fazla kullanmak, deterjan kullanımı
822
post-template-default,single,single-post,postid-822,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Ev Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Etmelisin?

Ev temizliği her ne kadar bilindik bir iş sanılsa da maalesef bilinenlerin hepsi doğru değil. Dikkat edilmediğinde hem güvenliği hem de hijyeni tehlikeye atan birçok nokta var. Peki temizlik yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler? Temizlik el kitabı niteliğindeki bilgiler seninle. İşte “Temizlik yaparken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun yanıtları:

Cam Temizliğinde Yapılan En Büyük Hata

Cam silmek için camdan sarkma ve güvenliği tehlikeye atma. Cam temizleme için satılan uzun sopalı veya mıknatıslı aparatlar bunun için var. Onları kullanarak güvenle camları temizleyebilirsin. Cam için kullandığın bezin tortu bırakmamasına dikkat et ve sabunlu su kullanıyorsan camları sildikçe suyu sık sık değiştir. Dışarının tozunu taşıyan ve hızlı kirlenen camları silmek için özel üretilen fısfıslı cam temizleme sularını da kullanabilirsin.

Geometri Bilgini Bulaşık Makinesinde Kullan

Hiçbir zaman sana lazım olmayacağını düşündüğün geometri bilgini kullanmanın tam sırası. Bulaşık makinesi yerleştirirken suyun alttan geldiğini ve üst üste olan, suya erişemeyen bulaşıkların doğal olarak temizlenemeyeceğini bil. Bulaşık makinesini yanlış yerleştirmek yapılan en büyük hatalardan biri. Tabakları tabak yerine, bardakları bardak gözüne, yani her şeyi olması gereken kısımlara nazikçe koy.

Fırının Suçu Ne? 

Ankastre eşyalara yapışan yağlar ve kirler temizlenmeli ama fırının suçu ne? Aşındırıcı kimyasallarla ve telle ovarak temizlik yaparken beyaz eşyaya zarar verirsin. Ocaklardan leke çıkarma için ılık su, beyaz sirke veya beyaz eşya temizleyici spreyleri kullanabilirsin. Yağ sökücü ağır kimyasalları kullanmadan da ankastre temizlenebilir.

Lekeden Kurtulurken Çamaşırdan Olma

Leke çıkarma yöntemleri arasında çamaşırı heba etmek olmamalı değil mi? Kumaş leke çıkarma için gece boyunca aşındırıcıların içinde bekler, karbonatla leke çıkarma için çitilenir de çitilenir… Sonuç; yırtılan veya renkleri solan çamaşırlar. Leke çıkarıcı ürünleri ambalajlarında yazıldığı şekilde kullan. Kumaşları birkaç saatten fazla leke çıkarıcıların içinde bırakma. Karbonat gibi granüllü ürünler çitilenerek kullanıldığında çamaşırı yıpratır; üstelik karbonatın renk açıcı etkisi de var. Sen sen ol, leke çıkarırken önce ılık su ve leke çıkarıcı deterjan ile birkaç saat ön uygulama yap.

Karıştırma ve Havalandır 

Tuz ruhu ve çamaşır suyu karıştırılmaz. Art arda kullanılmaz. Ev havalandırılmadan uygulanmaz. Tuz ruhu nasıl kullanılır biliyor musun? Ellerine eldiven taktıktan sonra onu kirli yere dökmeli ve fırçayla ovalamalısın. Bu sırada tuz ruhu soluma sorunu yaşamamak için havalandırmayı veya banyonun kapısını açık tut. Tuz ruhu zararları sandığın kadar masum değil; tuz ruhu zehirlemesi ölümcül olabilir. Muhakkak maske takarak temizlik yap. En kötü ihtimalle ağzını ve burnunu bir tülbentle kapat.

Bezler ve Fırçalar Mikrop Taşır

Aynı bezle hem sehpayı hem de yeri sildiğinde temizlikten maalesef eser kalmaz. Fırçaları ve bezleri değiştirerek kullan. Kullanılan ürünleri temizlememek ve yeniden kullanmak, sehpanın tozunu yere taşımaktan başka bir işe yaramaz. Temizlik bezi, bulaşık süngeri, yer temizlik seti ve paspasları temizlik esnasında sürekli yıka.

Makinelerin de Temizliğe İhtiyacı Var

İçinde çamaşırlarını yıkadığın çamaşır makinesi yeterince temiz mi? Çamaşır makinesi temizliği için satılan makine temizleyicileri düzenli olarak kullanmalısın. Elbette bulaşık makinesi temizliği için de rutinin olmalı. Makinelerin tamburunu, iç duvarlarını, pervanelerini, filtrelerini ve deterjan alanlarını muhakkak sil. Eğer çamaşır makineni hiç temizlemediysen içinden çıkan kirler seni hayrete düşürebilir, şimdiden uyaralım.

Süpürgen Toz Saçmasın

Süpürge temizliği için en son ne yaptın? Boruların tıkalı olup olmadığını, toz torbasının veya haznesinin dolup dolmadığını ne zaman kontrol ettin? Peki ya filtreler? Elektrik süpürgesi temizliği için birkaç ayda bir filtreleri temizle. Makinenin toz haznesini düzenli olarak boşalt. Evin tozunu alan süpürge, makine filtreleri tıkalı olduğunda veya hazne dolduğunda tüm tozu geri bırakır ve temizliğin de bir anlamı kalmaz.

Deterjanın Fazlası da Zarar

Temizlik ürünlerini gereğinden fazla kullanmak zararlıdır. Yoğun deterjan kullandığında cildinde ve solunumda sorunlar yaşayabilirsin. Deterjanı aşırı kullanmak veya iyice durulamamak sağlığını riske atabilir. Deterjan kullanımı konusunda paketlerde yazan ölçüleri ve kullanım önerilerini dikkate al. Ürünleri yalnızca önerilen yüzeylerde kullanmayı da ihmal etme.

Biz püf noktalarını seninle paylaştık ama yine de ev temizliği yapmaya üşendiğinde Mutlubiev her zaman yanında! 🙂 

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!