Mucize Bir Temizlik Malzemesi: Sirkeyle Evini Pırıl Pırıl Yap - Mutlubiblog
Ev temizliğinde sirke kullanarak fark yaratman için tüm tüyoları veriyoruz. Hem organik hem de uygun fiyatlı ev temizliğinin sırrı burada.
sirke, karbonat, sirke temizlik, doğal temizlik, organik temizlik
397
post-template-default,single,single-post,postid-397,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Mucize Bir Temizlik Malzemesi: Sirkeyle Evini Pırıl Pırıl Yap

Yoksa sen sirkeyi hala turşuda, salata soslarında kullananlardan mısın? Ev temizliği konusunda sirkenin süper güçlerinden henüz haberdar değilsen, bizden duymuş ol. Asidik yapıdaki sirke; kireci yağı çözmekten yüzeyleri istenmeyen mikroorganizmalardan arındırmaya pek çok süper güce sahip. Ev temizliğinde özellikle beyaz sirke kullanılsa da ihtiyacın olduğunda mutfaktaki elma ya da üzüm sirkesini de değerlendirebilirsin. İşte, sirkenin marifetleri…

Kötü Kokulara Sirkeyle Son

Havasız kalan termoslarını, yiyecek kokularının birbirine karıştığı buzdolabını, içerisinde yemek unuttuğun için kötü kokan saklama kaplarını sirkeli suyla temizleyerek içlerindeki kötü kokudan kurtulabilirsin. Kötü kokunun yerine sirke kokusunun geleceğini düşünüp sakın vazgeçme! İyice duruladığında sirkenin keskin kokusuna da maruz kalmayacaksın.

Kesme Tahtaları Tertemiz Olsun

Kesme tahtasının temiz ve hijyenik olması sağlık açısından çok önemli. Ancak kesme tahtalarının üzerinde zamanla bıçak darbeleri yüzünden çizikler oluşuyor ve bakteriler bu çiziklerin içinde mutlu mesut yaşıyor. Sirkenin dezenfektan özelliği bu bakterilerle başa çıkmak için bire bir. Kesme tahtasını sirkeli suyla ov, kısa süre beklet, durula ve kurumaya bırak.

Kireçle Mücadelede Sirkenin Gücü

Çay ve kahve makinesi, su ısıtıcısı gibi küçük ev aletlerinin içi zamanla kireçlenir. Bu kireçlenme hem performans düşüşüne hem de özenle hazırladığın içeceklerinin tadının değişmesine neden olur. Piyasada kireç çözücü ürünler olsa da bunları daha doğal bir çözüm arıyorsan sirke yine seninle. Su ısıtıcında sirkeli su kaynatarak ya da kahve makinenden birkaç kere sirkeli su geçirerek kirecin nasıl çözündüğünü gözlerinle görebilirsin. Suyun içine limon tuzu da koyarak etkiyi artırabilirsin. Sirke kokusunu önlemek için ise aynı işlemi birkaç kere temiz suyla tekrarlaman yeterli.

Pırıl Pırıl Bulaşık Makineleri

Bulaşık makineleri de temizlik ister. Zamanla filtrede ve diğer yüzeylerde biriken yemek kalıntıları, yağlar ve sudaki kireç makinenin temizlik performansını olumsuz etkileyebilir. Böyle bir duruma mahal vermeden, ayda bir deterjan gözüne sirke koyarak ve en yüksek ısıda çalıştırarak makineni çok daha uzun yıllar, verimli kullanabilirsin. Aynı yöntemle çamaşır makinesini de temizlemek mümkün.

Mikrodalga Fırın Temizliğinde Mucize Formül

Mikrodalga fırınının iç yüzeyini kaplayan yağ kalıntılarıyla baş etmek aslında çok kolay. Mikrodalga fırında kullanıma uygun bir kase içine su doldur, içine bir yemek kaşığı sirke kat ve bu karışım içindeyken fırını beş dakika çalıştır. Birkaç dakika sonra bu suya temiz bir bez batırarak sirkeli suyun buharıyla yumuşayan yağları bir güzel temizleyebilirsin.

Sirke ile Mikroplara Elveda!

Mikropları öldürücü etkisinden dolayı mutfaklarda sıkça tercih edilen sirkeli su ile beyaz eşyalarının yüzeyini silersen su ve el lekelerinden kurtulabilirsin. Üstelik eşyaların yeni alınmış gibi pırıl pırıl parlar. Tüm mutfak dolaplarını ve tezgahını, sirkeli su ile silebilirsin. Lavabon tıkanıyorsa mutfak giderine biraz karbonat dök ve üzerine beyaz sirke döküp birkaç dakika bekle. Ardından lavabona kaynar su döktüğünde giderinin açıldığını görebilirsin.

Banyo Temizliğinde Olmazsa Olmaz

Sen de duş kabinindeki, fayanslarındaki lekelerden bıktın mı? Bir sprey şişesine yarı yarıya sirke ve su koyarak bu karışımı duş kabinine, banyo fayanslarına, musluklarına, aynana sıkıp bekledikten sonra durularsan suyun sebep olduğu sabun ve kireç lekelerinden kolayca kurtulabilirsin. Söktüğün duş başlığını sirkeli su dolu bir kaba koyup bir süre beklersen duş başlığındaki kireç kalıntılarını temizleyebilirsin.

Parlayan Camlar Sirkeyle Mümkün

Sirkenin bir diğer marifeti, görenlerin hayran kalacağı parlaklıkta camları mümkün kılması. Cam sileceğin bir kova suya bir su bardağı sirke ve birkaç damla bulaşık deterjanı eklediğinde ev yapımı ve doğal bir cam temizleme sıvın olacak. İstersen bu sıvıyı sprey şişesine de doldurabilirsin.

Temizlik konusunda bu kadar marifetli olan sirkeyi evden eksik etmemekte fayda var. Ev temizliği için profesyonel desteğe ihtiyaç duyuyorsan Mutlubiev’in farklı ihtiyaçlara yönelik hizmetleri tam sana göre!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!