Çamaşır Makinası Kullanmayı Öğreniyoruz! - Mutlubiblog
Çamaşır makinesi kullanmanın püf noktaları ve doğru bilinen yanlışlar Mutlubiblog'da.
Çamaşır makinesi, deterjan kullanımı, yumuşatıcı kullanımı, toz, sıvı, renkli, beyaz, ev temizliği
596
post-template-default,single,single-post,postid-596,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Çamaşır Makinası Kullanmayı Öğreniyoruz!

Çamaşır makinesi kullanımı, onu hiç kullanmamış birine bir zaman makinesini kullanmak kadar karmaşık görülebilir. Onlarca program, durulama, suda bırakma, sıkma programları, ısı dereceleri ve kumaş çeşitleri derken matematik denklemi kadar karmaşık görülen bu makineleri kullanmak aslında düşündüğün kadar zor değil. Lekeleri çıkarmak, çamaşırları temizlemek ve yoğun kirlileri dezenfekte etmek için doğru programları seçerek temizliği garantileyebilirsin. Önce derin bir nefes, sonra kirli çamaşırlarını ve makineni önüne alarak işleme hazırlan. İşte çamaşır makinesi hakkında temel bilgiler ve kullanım önerileri:

Yıkama Talimatını Okumadan Çamaşır Yıkanmaz

Çamaşır makinesi ile ilk denemelerin hüsranla sonuçlanmış olabilir. Küçülen çamaşırlar, renkleri solan pantolonlar, çeken kazaklar kaderin değil. Bu tür sorunları ortadan kaldırmak için öncelikle çamaşırı tanımalısın. Çamaşırları yıkamadan önce her kıyafetin, kumaşın temizlik talimatına bakmalısın. Ürünlerin etiketlerinde kaç derecede yıkanması gerektiği not düşülür. Makine üzerinde yer alan sayılar, yıkamadaki suyun sıcaklığını işaret eder. Çok sıcak su, hassas ve yünlü kumaşlarda çekmeye neden olabilir. Kısacası etiket ile makine üzerindeki işaretleri eşleştirerek kopya çekebilirsin.

Çamaşır Makinesi Kullanımı Hakkında Temel Bilgiler

  • Programlar arasında el işareti varsa, o elde yıkama demektir. Hassas kumaşları elde yıkamaya uğraşma, makineye at temizlensin.
  • Pamuklu kumaşlar ise ısıya dayanıklıdır, hatta pamukluların dezenfekte olması için sıcak su mutlaka gereklidir. Pamuklu tişörtleri, çamaşırları dilediğin gibi yıkayabilirsin.
  • Eğer yoğun lekeli kumaşları temizlemen gerekiyorsa ve kumaş hassas değilse 90 dereceye kadar seçim yapabilirsin. Çekmeyeceğinden emin olduğun kumaşı sıcakta yıkamalısın, yoksa çamaşırlar makineden çocuk boyuna kadar küçülmüş olarak çıkabilir.

Deterjan ve Yumuşatıcı Kullanımına Dikkat!

Çamaşır makinesini çalıştırırken aman deterjan koymayı unutma! Deterjan çekmecesini açınca da çoktan seçmeli bir soru ile karşılaşmaya hazır ol. Genellikle ortada bulunan son göz ise yumuşatıcı koyulmasına uygundur. Yoğun lekeli çamaşırlarda ön yıkama yapabilirsin; eğer ön yıkama yapacaksan 1 numaralı bölmeye deterjan koyman gerek. Standart programda 2 numaralı bölmeye sıvı veya toz deterjan koyabilirsin. Eğer ekstra bir leke çıkarıcı kullanacaksan onu da deterjanın yanına eklemelisin. Çamaşır yıkamada mükemmeli hedefliyorsan yumuşatıcı kullanmayı da ihmal etmemelisin. “Çamaşır suyu gibisi yok” annenden öğrendiğin bir temizlik atasözü olabilir ancak biraz temkinde fayda var. Beyaz çamaşır yıkıyorsan, çamaşır suyu ekleyebilirsin tabii ama çamaşır suyunun aşındırıcı olduğunu unutma; bu ürün renklerde açılma yapabilir. Hatta mümkünse, beyazları çamaşır suyunda yıkadıktan sonra makineyi bir kez boş çalıştırmalısın. Ne de olsa, en sevdiğin siyah pantolonunda çamaşır suyu lekesi bulmak istemezsin!

Çamaşır Makinesi Kullanımı İçin Püf Noktalar

  • Çamaşır yıkarken beyazları ve renklileri ayrı ayrı yıkamalısın. Eğer ayırmazsan en sevdiğin beyaz tişörtü batik boyalı halde makineden çıkarabilirsin.
  • Koyu renkli giysilerinin solmasını istemiyorsan siyahlara özel deterjan kullanabilirsin. Yünlüler, beyazlar ve hatta canlı renkliler için özel deterjanları da piyasada bulabilirsin.
  • O kadar çok deterjan çeşidi var ki, deterjan reyonunun önünde saatler geçirebilirsin. Tozlar, sıvılar, renkliler beyazlar kafanı karıştırmasın. Toz veya sıvı deterjanın form dışında bir farkı yok. Ancak, bazı toz deterjanların partiküllerinin yıkama esnasında çözünmemesi, koyu renklilerde beyaz, nokta nokta lekeler kalmasına neden olabilir. Koyu renklilerde özellikle sıvı deterjan seçmen işini kolaylaştırır.
  • Çamaşır makinem yürüyor, hareket ediyor, ses çıkarıyor diyorsan önce sorunu kendinde aramalısın. Çok doldurulan makinelerde bu sorun daha sık görülür. Tamburu ağzına kadar doldurmamalı, makine motorunu yormamalısın. Her yıkamada biraz boşluk kalmasına dikkat etmen makine performansını artırır.

Ev temizliği işlemlerinin olmazsa olmazı çamaşır yıkama tüm bu tüyolara rağmen sana fazla teferruatlı ve zor gelebilir veya bunun için zaman bulamayabilirsin. Endişelenme, Mutlubiev var! Hemen bize ulaşarak ev temizliği için program yapabilir, profesyonel yardımcının temizleyeceği evin keyfini sürebilirsin.

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!