Çalışanların Hayatını Kurtaracak 5 Temizlik Tüyosu - Mutlubiblog
Yoğun ve uzun saatler süren çalışma hayatından kalan vakitte ev temizliği mi yapacaksın? Bu temizlik tüyoları çok işine yarayacak.
Temizlik tüyoları, Ev temizliği, Temizlik ipuçları, Çalışma Hayatı, iş hayatı
591
post-template-default,single,single-post,postid-591,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Çalışanların Hayatını Kurtaracak 5 Temizlik Tüyosu

Yoğun iş temposu yüzünden ev temizliğine yeterince vakit ayıramıyor musun? Kapıyı her açtığında bulaşıklar ve tozlar üstüne üstüne mi geliyor? Eğer böyleyse evinin kontrolünü eline geçirme zamanın gelmiş de geçiyor demektir! Evinin her an temiz ve düzenli kalmasını sağlayacak en pratik ipuçlarını senin için bir araya getirdik. Bu bilgiler ışığında sen de daha az enerji ve zaman harcayarak daha temiz bir yaşam alanına sahip olabilirsin. İşte, çalışanların hayatını kurtaracak beş temizlik tüyosu…

Akşam Yemeğinden Sonra Temizlik Rutini Oluştur!

Yoğun bir iş gününün ardından, eve gelir gelmez temizlik yapmak istememen çok normal. Öncelikle, biraz enerji toplamak için akşam yemeğini yemelisin! Yemeğin ardından bulaşıkları makineye doldurup lavabo, tezgah ve ocak temizliğini nemli bir bez ve sirke yardımıyla kolayca tamamlayabilirsin. Bulaşık makinesini çalıştırıp süpürgeyle yere dökülen kırıntıları ve biriken tozları süpürebilir; viledayla kısa bir tur atarak evin genel temizliğini bitirebilirsin. Neredeyse tamam! Akşam yemeğinin ardından bulaşık makinesini çalıştırdıysan gece yatmadan önce boşaltmayı unutma! Böylece sabah çıkan bulaşıkları makineye anında atabilirsin. Düşünsene, işten döndüğünde içi bulaşık dolu bir lavabo yerine tertemiz bir mutfak seni bekliyor olacak!

Yemeklerini Tatil Günlerinde Yap!

Her şey iyi hoş ama günübirlik temizlik planların her zaman tıkır tıkır işlemeyebilir. Yoğun iş günlerinde hem ev temizliğine hem de yemek yapmaya vakit ayırmak genelde hayal olur. Yemek yapsan bile, ortaya çıkan bulaşıklara yorucu bir günün ardından muhtemelen elini sürmek istemezsin. Bu da mutfağını içinden çıkılamaz hale getirebilir. Yapılacak şey belli; omuzlarındaki yükü hafifletmek. Tüyo geliyor: Yemek yapma işini tatil günlerine bırak. Hafta sonu ve hafta içi için birkaç çeşit yemeği aynı anda pişirip mutfak temizliğini tek seferde hallet. Pişirdiğin yemekleri buzluğa atıp ihtiyacın olduğunda ısıtman yeterli. Böylece mutfağın hafta boyunca temiz ve düzenli olur. Sana da, yorgun argın işten döndüğünde, hazır yemekleri pişirip afiyetle yemesi kalır!

Toz Oluşumunun Önüne Geç!

Pratik ev temizliği için elbette basit toz alma yöntemleri bulabilirsin ama bunlar yine az da olsa zaman ayırmanı gerektirir. Peki, direkt toz oluşumunu engellemen daha da iyi olmaz mıydı? Bunun için havada uçuşan tozları emen bir hava filtresi kullanabilir; her gün düzenli olarak mum yakarak ateşin havadaki tozları yok etmesini sağlayabilirsin. Dahası, koltuk ve kanepeler için üretilen farklı büyüklüklerdeki koltuk örtüleri sayesinde mobilyalarının tozlanmasını da önleyebilirsin. Belli aralıklarla yıkayacağın bu örtüleri kaldırdığında mobilyaların ilk günkü gibi ışıldar. Unutmadan, halıların temiz kalması için de halı örtüleri var!

Çamaşırlar İçin Zaman Dilimleri Belirle!

Çamaşır yıkama, asma, ütüleme ve yerleştirme derdinden bezdin mi? Haklısın… En çok vakit ve enerji gerektiren ev işlerinden birisi, çamaşır olsa gerek… Ama hemen pes etmek yok! Bu işleri farklı zaman dilimlerine bölerek daha kolay hale getirebilirsin. Çalışan biri olarak haftada bir kere çamaşır yıkamayı kendine prensip haline getir. Yıkanan çamaşırları bir veya iki gün sonra askıdan toplayıp ütülemeyi ve dolaplara yerleştirmeyi bir arada hallet. Çamaşır yıkamayı daha da basitleştirmek için, kirlileri farklı kategorilere ayırarak yıkadıklarını farklı sepetlerde biriktirebilirsin.

Yatmadan Önce Lavabolarla Klozetleri Dezenfekte Et!

Geceleri yatmadan önce klozetlerle lavaboların içine bir miktar çamaşır suyu dök ve gün içinde banyoda biriken mikroplardan tek seferde kurtul. Fırça ve sünger yardımıyla arındırdığın bu yüzeylerin güzel kokması için çeşitli temizleyicilerden veya banyo kokularından yararlanabilirsin. Lavabolarla klozetlerin temizliğini tamamladıktan sonra banyonunun zeminini viledayla silmeyi unutma ki yerlerde pis sular kalmasın. Son olarak, nemli bir bezle aynanın tozunu al. Gördün mü, bütün banyo 5 dakikada pırıl pırıl oluverdi!

 

Yoğun iş hayatında enerjisi tükenenler için ev temizliğine ilişkin tüyolar şimdilik bu kadar. “Bunları uygulayacak vaktim de yok, enerjim de…” diyorsan mutlubiev her zaman yardımına hazır! mutlubiev’in ev ve ofis temizliği hizmetleri sayesinde, kendini hiç yormadan tertemiz ve düzenli bir yaşam alanına sahip olmanın tadını çıkarabilirsin.

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!