Kapılarımızı Bahara Açıyoruz! Bahar Temizliği 101 - Mutlubiblog
Bahar temizliği için tüm tüyolar Mutlubiblog'da. Dip köşe ev temizliğinin ve tozlardan kurtulmanın sırlarını veriyoruz.
bahar temizliği, dip köşe ev temizliği, bahar alerjisi, toz, detaylı ev temizliği, tozdan kurtulmak
286
post-template-default,single,single-post,postid-286,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kapılarımızı Bahara Açıyoruz! Bahar Temizliği 101

Sıcakların artmasıyla, polenlerin kendini salmasıyla bahar da geldi artık diyebiliyoruz. Ee bu zamanlarda da yapılacak en iyi şey bahar temizliği olsa gerek. Kışın ölü toprağını üzerimizden, evimizden atmanın tam yeri, tam zamanı. Kuşların cıvıltısıyla evimizde yeni bir sayfa açmaya hazırsak; bahar temizliği için olmazsa olmazlarımızı yazmaya başlıyoruz.

İlk olarak polenler. Özellikle alerjik bünyeler için kabus olan polenler siz istemeseniz de evinizde, bahçenizde her yeri işgal edebiliyorlar. Bunun için yapabileceğiniz bazı şeyler de var tabii. Öncelikle süpürgeyi en yakınımız, dostumuz, kardeşimiz ilan ediyoruz ve evi en az gün aşırı olmak üzere süpürüyoruz. Bu süpürme işlemini toz toplama aparatlarıyla yapmak yerine nemli bir bez ya da elektrik süpürgesiyle yaparsak tozu toprağı daha iyi hapsedebiliriz diğer türlü ne yazık ki tozlar ve polenler sadece yer değiştirmiş oluyor.

İkinci bir mesele de mutfak. Bahar ayları geldiğine göre mutfak dolaplarımızı tam mevsimlik sebze ve meyvelerle doldurmak için mükemmel bir zaman. Biraz daha fresh olmak baharın getirdiği bir şey neticede. Son 6 ayda kullanmadığınız dolabın arkasında kalan ne varsa onlardan kurtulmakla başlayabilirsiniz. Özellikle buzdolabı temizliği yaparken rafları tek tek yıkamak ve kurutmakta fayda var. Böylece hem daha hijyenik bir ortamda gıda koruması yapabilir hem de yiyecek ve içeceklerini daha uzun süre sağlıklı bir şekilde saklayabilirsiniz.

Evin her köşesinde ferahlık diyoruz ve kışlık halıları kilimleri yıkayıp ya da yıkatıp kaldırıyoruz. Evi nasıl kullandığınıza bağlı olsa da kalın kışlık halılar baharın ve yazın sıcağında bakteri ve toz biriktirmeye oldukça meyilli bizden söylemesi. Halılarda sonra yine yünden kumaştan devam ederek dolaplarımıza iniş yapabiliriz. Pofidik tüylü kazaklarımızı, kalın çoraplarımızı, kadife pantolonları kaldırmakla başlayabiliriz. Dolabınızı nasıl kullandığınıza göre siz karar verebilirsiniz. Ama bir püf nokta olarak uzu kolluları şimdilik bırakın akşam serinliğinde hasta olmayın.

Evin diğer bir köşesi banyo temizliğinde ise havluları, peştamalleri sirkeli suda bekletip yıkıyoruz. Direkt makineye atmaktan daha steril bir çözüm olacağı kesin. Banyo camları ve aynaları için buğulanmayı engelleyici ürünler kullanabilirsiniz. Böylece bir süre tertemiz aynalara kavuşmanız kaçınılmaz.

Banyoları bitirdikten sonra geldik en zevkli kısma. Balkonlarımızı bahçelerimizi dekore etmeye ve kullanıma açmaya. Daha yağmurlar bitmediği için bir şemsiye bulundurmanız sizin faydanıza olabilir. Dekorasyon için de güneş enerjili led ışıklar bizim tavsiyemiz. Yine de zevkinize göre dekore etmek işin mükafatı diyebiliriz.

Mutlubiev olarak bahar temizliğinin olmazsa olmazlarını anlattığımız yazıyla evini tertemiz yapmak senin elinde! Ya da hemen aşağıdaki butona tıkla, temizlik siparişini Mutlubiev’den ver biz evini tertemiz yapalım. Sana da mis gibi kokan evinin tadını çıkarmak kalsın!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!