Ülkemizde Gitgide Popülerleşen Bir Gün: Cadılar Bayramı - Mutlubiblog
Cadılar Bayramı'nın tarihçesi ve tüm bilinmeyenleri Mutlubiblog'da.
cadılar bayramı, halloween, balkabağı, kostüm partisi, şeker mi şaka mı,
544
post-template-default,single,single-post,postid-544,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Ülkemizde Gitgide Popülerleşen Bir Gün: Cadılar Bayramı

Uzun zamandır dünyanın farklı yerlerinde kutlanan Cadılar Bayramı, son yıllarda Türkiye’de de popüler. Hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenerek vakit geçirdikleri Cadılar Bayramı’nda birbirinden eğlenceli kostüm partileri ve alışveriş festivalleri düzenleniyor.. Ayrıca çeşitli markaların Cadılar Bayramı’na özel yaptığı indirimler de bu tarihlerde alışveriş tutkunlarının yüzünü güldürüyor.. Bu yıl, Cadılar Bayramı’nda doya doya eğlenmeye ve alışverişlerinde bu bayrama özel, birbirinden avantajlı fırsatları yakalamaya hazır mısın? Sen de Halloween heyecanını yaşamak ve Cadılar Bayramı’nda eğlencenin tadına varmak istiyorsan hazırlanmaya başla!

Cadılar Bayramı Nedir? Nasıl Kutlanır?

Batı’da “Halloween” olarak anılan Cadılar Bayramı; bu ismi “Azizler Gününün Arifesi” anlamına gelen “All Hallows Eve” tabirinden alır. Pagan geleneğinden gelen Cadılar Bayramı, kutlandığı tarih itibarıyla yazın bitişini ve kışın başlangıcını temsil eder. Amerikan kültürünün yaygınlaşmasıyla çok sayıda farklı ülkede kutlanılan Cadılar Bayramı’nda çocuklar korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaşmaya başlar. Bu bayramın en eğlenceli bölümlerinden birisi; Türkçeye “Şaka mı şeker mi?” diye çevrilen “trick or treat” oyunudur.

Bu oyuna göre, çaldıkları kapıları açanlara “Şaka mı şeker mi?” diye soran çocuklar, “şaka”yı seçenlere giydikleri kostüme uygun komik hareketler yapar. “Şeker” diyen yetişkinler ise çocuklara şeker verir. Elma şekeri, Cadılar Bayramı’nda en çok tüketilen şeker türüdür. Yetişkinlerin birçoğu eğlenip gülmek amacıyla “şaka” seçeneğini tercih etseler de çocukları ufak hediyelerle sevindirmeyi de ihmal etmez. Bunun yanında, yetişkinler de Cadılar Bayramı’nda kendi aralarında çeşitli kostüm partileri düzenler. Konsepte uygun dekorlarla zenginleştirilen parti ortamları, yetişkinlerin ilginç kostümleriyle görkemli bir baloya dönüşür.

Cadılar Bayramı 2019 Ne Zaman?

Her yıl aynı tarihte düzenlenen Cadılar Bayramı etkinlikleri, 2019’da da 31 Ekim Perşembe günü yapılacak. Türkiye’de de gün geçtikçe popülerleşen Cadılar Bayramı kutlamalarının tek bir günle sınırlı kalmayıp bir hafta-on gün boyunca sürmesini bekleyebilirsin. Eğlenceli partiler, kutlamalar ve kışa hazırlık kapsamında yapılacak çeşitli alışverişlerle Halloween heyecanı, dört bir yanı saracak! Sen de bu heyecana katılmak istersen Cadılar Bayramı etkinliklerini daha yakından takip etmelisin. Böylece hangi partinin nerede ve ne zaman olduğunu öğrenebilir; farklı markaların Cadılar Bayramı’na özel sunduğu avantajlı fırsatları yakalayabilirsin.
Her ne kadar korkutucu bir görünüme sahip olsalar da birbirinden eğlenceli kostüm modelleri Cadılar Bayramı için mağazalardaki yerini çoktan aldı. Vampir, cadı, hayalet, korsan, büyücü ve daha birçok gizemli karakterin görünüme bürünmek için Halloween, muhteşem bir fırsat! Korkutucu kostümlerin dışında, çeşitli film ve çizgi film karakterlerinin kostümlerini de tercih edebilirsin. Bu karakterlere özgü doğa üstü yeteneklere sahip olmayı hayal ederek Cadılar Bayramı’nın heyecanını ikiye katlaman mümkün. Bir başka alternatif olarak ise sevimli hayvan kostümlerini deneyebilir; Cadılar Bayramı’na özel balkabağı kostümleri ile konsept partilerin maskotu haline gelebilirsin!

Mutlubiev “Şeker” Diyor!

Cadılar Bayramı’na özel düzenlenen fırsatları, çeşitli sektörlerdeki ürünlerde ve hizmetlerde uygulanacak indirimleri kaçırmak istemiyorsan bu güne özel kampanyaları takip etmeyi unutma! Dekorasyondan giyime, elektronikten ev temizliğine birçok alanda sunulan muhteşem avantajlar sayesinde, yılın geri kalanına oranla çok daha kârlı alışverişler yapabilirsin. Uzun süredir ertelediğin birçok ihtiyacı Halloween fırsatları ile daha ekonomik bir şekilde karşılayabilir; markaların özel sürprizleri ile kendini şımartabilirsin.

Mutlubiev olarak Cadılar Bayramı’na bomba gibi bir kampanya ile hazırlandık ve “Şaka mı şeker mi?” sorusuna cevap olarak şeker tadında sürprizlerle müşterilerimizi şaşırttık. Sen de Mutlubiev’in sunduğu hizmetlerde geçerli muhteşem fırsatlardan yararlanmak istiyorsan siteye üye olup e-postalarını sık sık kontrol etmeyi unutma. Sonra da Mutlubiev’den gelecek kampanya haberleri sayesinde avantajlı fiyatlarla pırıl pırıl bir eve sahip olmanın mutluluğunu yaşa!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!