Sevgililer Günü İçin Hafta Sonu Kaçış Rotaları❤️ - Mutlubiblog
Biraz nefes aldıran, biraz omuzlardaki yükleri hafifleten ve biraz da yenilenmeni sağlayan İstanbul’a yakın bu rotalar için Sevgililer Günü planı yapmanı tavsiye ederiz. İşte sevgilinizle gidebileceğiniz İstanbul’a yakın en güzel kaçış rotaları Mutlubiblog'da!
sevgililer günü etkinlikleri, istanbula yakın tatil yerleri, istanbul, tatil, sevgililer günü turları, sevgililer günü, sevgililer günü hediyesi, sevgililer günü otel, 14 Şubat, 14 şubat hediyeleri, 14 Şubat konserleri, oteller, pansiyon, termal oteller, uludağ otelleri
922
post-template-default,single,single-post,postid-922,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Sevgililer Günü İçin Hafta Sonu Kaçış Rotaları❤️

Takvimler hızla 14 Şubat gününe yaklaşırken bazılarımızı tatlı bir telaş sardı, hissediyoruz! Sevgililer Günü hafta sonuna geliyor diye ne plan yapacağınızı bilemiyorsan hiç canını sıkma! 2 günlük yurtdışı seyahati mi yoksa akşam romantik bir yemek planı mı yapsan? Bu düşüncelerde boğulma diye sana bazı tüyolar vermeye geldik.

Özel günleri daha da özel yapan ve unutulmaz kılan en güzel şey ise elbette baş başa organize edilecek bir tatil olabilir. Hem şehrin kaosundan uzaklaşmak, hem de sevdiğinizle baş başa vakit geçirmek ilaç gibi gelir insana değil mi? Her zaman okyanus ötesi ülkelere seyahat etmeye ya da en lüks otellerde rezervasyon yaptırmaya da gerek yok; günlük rutini kırsanız, kendinizi her zamanki atmosferinizden uzakta bulsanız bile yeter. Peki ya bu kaçamağı İstanbul’a yakın bir yerde, çok büyük paralar harcamadan yapmaya ne dersiniz?

Biraz nefes aldıran, biraz omuzlardaki yükleri hafifleten ve biraz da yenilenmeni sağlayan İstanbul’a yakın aşağıdaki rotalar için hafta sonu planı yapmanı tavsiye ederiz. İşte sevgilinizle gidebileceğiniz İstanbul’a yakın en güzel kaçış rotaları! ❤️

Şile

Şile, İstanbul’a yakın yerler deyince ilk akla gelen yerlerden… Karadeniz kıyısında bulunan ve şirin mi şirin bir ilçe olan Şile, İstanbul’a sadece 60 km. uzaklıkta yer alır. Sevgilinle Şile’ye istersen günübirlik istersen hafta sonu tatili gibi kısa tatillerde rahatlıkla gidebilir, yemyeşil doğanın kucağında kendinizi şarj edip geri dönebilirsiniz. Şile otelleri, hafta sonu ya da daha uzun süreli tatillerde ruhunuzu dinlendirmene destek olur. Unutmadan ekleyelim; Şile hava durumu, yola çıkmadan önce mutlaka kontrol etmeniz gereken detaylardan biri. Ne de olsa Karadeniz kıyısından bahsediyoruz, hazırlıklı gitmekte fayda var.


Ağva

İstanbul’a yakın aynı zamanda romantik bir havası olan yerler arasındaki bir diğer lokasyon ise Ağva. Ağva aslında Şile ilçesine bağlı bir kasaba ama kendi ününü kendisi yaratan bu kasaba tatil yerleri denildiğinde genellikle Şile’den ayrı bir şekilde anılır. Latince iki dere arasına kurulmuş köy anlamına gelen Ağva kelimesi, kasabanın huzurlu atmosferini kusursuz bir şekilde yansıtır. İstanbul’a 1 saat mesafede bulunan Ağva, Karadeniz kıyısında Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasındadır. Her iki derede de kano ya da deniz bisikleti ile huzurlu bir gezinti yapabilir, yemyeşil ormanların, bol oksijenin ve masmavi akan derenin tadını çıkarabilirsiniz. Özel ulaşım oldukça kolay olsa da, Ağva’ya İstanbul kalkışlı haftasonu turları ile de gidebilirsiniz.


Kilyos

Her köşesi cennetten bir parça olan İstanbul, şehir merkezinde bile kaçamak yapabileceğin güzellikler sunar. Romantik bir hafta sonu geçirmek için en popüler destinasyonlarından biri Kilyos’tur. Sarıyer’e komşu ve Şile ve Ağva gibi Karadeniz kıyısında yer alan Kilyos, sevgililer günü, düğün, nişan gibi özel gün kutlamalarında en çok tercih edilen yerlerden biridir. Birçok plaja da ev sahipliği yapan Kilyos sahilleri, şehirden çok uzaklaşmadan deniz keyfi vadeder. Tarihi bugüne bağlayan eski evler arasından tepelere ulaşarak büyüleyici manzarayı içinize çekebilirsiniz.


Riva

Beykoz’a bağlı tatlı bir kasaba olan Riva, şehrin kaosundan kaçmak isteyen çiftler için pırıl pırıl bir deniz ve sıcacık bir güneş sunar. Riva deresinin Karadeniz’e döküldüğü yerde küçük bir köy olan belde, günübirlik geziler için de ideal rotalardan biri olur. Fotoğraf merakı olan bir çiftseniz taş sokaklar ve taş evler bulunmaz kompozisyonlar oluşturur. Tarihi Riva Kalesi ise gün batımında size eşsiz bir manzara vadeder. Gündüz kış güneşinin tadını çıkarabilir, dar sokak aralarında kaybolabilir, akşam da mükemmel bir manzara eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.


Polonezköy

İstanbul’a 25 km. uzaklıkta bulunan ve şehir merkezinin tam aksine göz alabildiğince yeşil sunan Polenezköy, 14 Şubat dönemi yoğun bir ilgi alan yerlerin başında gelir. Beykoz’a bağlı olan ve 1800’lü yıllarda Polonyalılar tarafından kurulan köyde yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Şirin butik oteller, bol oksijenden ve kuş seslerinden ayrılmak istemeyenler için konaklama imkanı sağlar. Kır restoranlarında saatlerce kahvaltı yapabilir, kahveden önce güzel bir yürüyüşe çıkabilir ve fairklı lezzetlerle günü tamamlayabilirsiniz.

İstanbul’a yakın bu eşsiz tatil yerleri, şehrin günlük koşuşturmasından uzaklaşmanız ve Sevgililer Günü’nü kaostan uzak, birbirinizi dinleyerek geçirmeniz için sayısız fırsat sunar. Peki, stresini geride bırakıp döndüğünde Mutlubiev dokunuşu ile tertemiz, pırıl pırıl bir ev bulmaya ne dersin? Mutlubiev’i keşfet, mutlu ailemizin içine sen de katıl ❤️

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!