Grip Salgınından Korunmanın Püf Noktaları - Mutlubiblog
Sen iyileşmene bak, evini Mutlubiev'e bırak. Grip salgınından korunmanın yollarını açıklıyoruz!
nezle, grip, hapşırmak, toz, bitki çayı, iyileşmek
279
post-template-default,single,single-post,postid-279,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Grip Salgınından Korunmanın Püf Noktaları

Hava değişimleri, yorgunluk ve düzensiz beslenmenin sonucu olarak son dönemde birçoğumuz grip salgınınına yakalandık. Burun akıntısı, halsizlik, baş ve vücut ağrıları, peşimizi bırakmayan en büyük belirtileri. Salgınların en önemli nedeni ise kapalı devre klima sistemleri, odaların yeterince havalandırılmaması ve mevsimine uygun olmayan hava şartları.

Grip virüsü hayat kalitemizi büyük ölçüde etkileyen, enerjimizi düşüren olumsuz bir etken. Gripten kurtulmak ve de korunmak için bol miktarda meyve ve sebze tüketmek aynı zamanda bol bol sıvı almak çok önemli. Sebze çorbaları, tavuk suyu, portakal suyu ve bol miktarda C vitamini içeren kivi nezlenin en büyük düşmanı.

Gribi yenmek için şart olan yollardan biri de bolca dinlenmek! Bu durumlarda sıcacık battaniyenin altına girip bitki çayını yudumlayarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsin. Unutma, evde kaldığın süre boyunca oynamaktan keyif aldığın oyun, uzun zamandır başlamak istediğin dizi için bolca vaktin olacak!

Gribe meydan okumak için önerimiz olan bitki çayı tarifini senin için derledik. Günde üç sefer tekrarlayıp birkaç güne yaydığında, yani bir nevi ilaç mantığı ile içtiğinde, gerçek anlamda farkını görebilirsin.

Gribe Meydan Okuyan Bitki Çayı Tarifi
Malzemeler:

  • Bir tutam ıhlamur
  • 2 adet kırılmış karanfil
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Limon (servis için)
  • Bal (servis için)

Yapılışı:

  • Ihlamur, karanfil ve zencefili 70-75 dereceye ulaşmış suyun içine koy.
  • 10-15 dakika demlenmesini bekle.
  • Bal ve dilim limon ilave ederek ılık şekilde tüketebilirsin.

Gribin kaçınılmazı hapşırık ve burun akıntısı; toz, soğuk hava ve koku gibi uyaranlarla ortaya çıkıyor. Bu nedenle bulunduğumuz ortamı havalandırmak, temiz hava solumak ve tabi ki tozlu ortamlardan uzak durmak şart. Her konuda olduğu gibi sağlığın açısından da önem taşıyan bir detay daha var o da; ev temizliği.

Bir yandan hastalık, bir yandan temizlik uğraşamam” dersen de Mutlubiev, ihtiyaç duyduğun her an seninle! Mutlubiev’in düzenli temizlik hizmetlerinden yararlanarak, elini bile sürmeden tertemiz ve tozsuz bir ortamda sağlıklı ve mutlu bir hayata adım at 🙂

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!