Ev Partisi Organizasyon Fikirlerin Bizden! - Mutlubiblog
Ev partin için en iyi organizasyon fikirleri Mutlubiblog'da. En havalı ve eğlenceli partiyi sen yap.
Ev Partisi, Organizasyon, Parti Organizasyonu, Ev Temizliği, mutlubiev, mutlubirev, mutlubiblog
745
post-template-default,single,single-post,postid-745,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Ev Partisi Organizasyon Fikirlerin Bizden!

Kışın evde vakit geçirmenin en keyifli yolu, arkadaşlarınla eğlencenin tadına varacağın konsept partiler düzenlemek. Bunun için müzik seçiminden atıştırmalıklara, parti oyunlarından dekorasyona varıncaya kadar birçok konuda yapacağın seçimler önemli. Hangi dekorlar istediğin parti ruhunu yaşatır? Misafirlerini harekete geçirecek en eğlenceli müzikler hangileri? Partini unutulmaz kılmak için hangi oyunları oynamalısınız? İşte, eğlence dolu bir kış partisi için işine yarayacak bazı fikirler…

Müzik Seçimiyle İşe Başla!

Partiye davet edeceğin arkadaşlarının ne tür müziklerden hoşlandığını aşağı yukarı biliyor olmalısın. Onların sevdiği müzik tarzını benimseyerek kolayca eğlenceli bir çalma listesi oluşturabilirsin. Ya da hiç ummadıkları müziklerle onları şaşırtmaya ne dersin? Bunun için birlikte şakalar eşliğinde eğlendiğiniz şarkıları çalma listesine eklemeyi unutma! Tam müziğin ritmine kapılıp Rihanna ile kopuşa geçtikleri anda Ankara’nın Bağları ile ortamın modunu bir anda değiştir ve kahkaha tufanı yarat!

Partinin genel konseptini müzik üzerine kurmak istiyorsan; 45’likler, 80’ler, 90’lar gibi belli dönemlere ait müziklerin yer aldığı bir çalma listesi oluştur. Partiye dair diğer tüm seçimlerini de buna göre ayarla. 90’lar temalı bir partide bol bol Tarkan, Serdar Ortaç, Kenan Doğulu, Burak Kut, Yonca Evcimik, Levent Yüksel, Hakan Peker, Mirkelam, Emel Müftüoğlu, Sertap Erener şarkılarına yer verebilirsin. 80’ler partisi vermek istersen Erol Evgin, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer ve MFÖ’nün unutulmaz parçalarıyla partini renklendirmek senin elinde. “Hep Türkçe pop mu dinleyeceğiz canım? Biraz da yabancı parçalar olsun.” diyorsan gelsin Michael Jackson, Prince, Madonna, U2 şarkıları! 45’lik konseptinde ise sahaflardan alacağın nostaljik plaklarla parti için playlist oluşturma yükünü omzundan atabilirsin. Sivri yakalı gömlekler, kolej tarzı montlar, kalın çerçeveli gözlükler, fötr şapkalar, piliseli etekler, desenli taytlar, yüksek bel ve ispanyol paça pantolonlar ile piste atlayıp eğlenceli bir parti dansı yapmaya hazırsan hemen şimdi aklına yatan konsepti seç!

Atıştırmalıkları Konsepte Göre Şekillendir

Malum, günümüzde yiyecek ve içecek sunumları görsel bir şölene dönüşmüş durumda… Hâl böyle olunca, parti organizasyonlarında da konsepte uygun sunumlar hazırlamazsan olmaz! Rengarenk muffin kapları, şeker hamuru ile istenilen şekillerin verilebildiği kurabiye ve pastalar, kardan adam şeklindeki kanepeler, çam ağacı şeklindeki pizza dilimleri derken, konsepte uygun atıştırmalık seçeneklerini çoğaltmak oldukça kolay. Üstelik, sadece yiyecek ve içecek sunumları ile sınırlı kalmayan görselleştirme araçları arasında bardak işaretleyiciler, kişiye özel pipet aksesuarları, fotoğraf baskılı “pop corn” (patlamış mısır) kutuları gibi yaratıcı ürünler de mevcut. Mesela, Hollywood temalı bir parti vermek istiyorsan atıştırmalıkların sunumunu devasa pop corn kutularında yapabilir; parlak yıldız şeklindeki kürdanlarla kanepeleri ve tatlıları süsleyebilirsin. Hatta sinemayla iyi giden patlamış mısır, cips, çikolata gibi atıştırmalıklara bol miktarda yer vererek partinin temasını yiyecek ve içecek seçimlerinde de baskın hale getirebilirsin.

Konsepte Uygun Dekorasyon Yap

Parti organizasyonu yaparken kesinlikle atlamaman gereken bir konu: dekorasyon! Çünkü, konsepte uygun olarak seçtiğin aksesuarlar olmadan partinin ruhunu mekâna taşıman neredeyse imkansız. Öyleyse, hangi konseptte hangi dekorlara yer verebileceğine birlikte göz atalım. Mesela, retro temalı bir organizasyon yapıyorsan eski tip büyük bir radyo, gramofon, tüplü TV maketi, duvara ve tavana asacağın plaklar, kasetler, disko topları hayatını kurtarır. Kışa özgü ev partisi konseptlerinde en çok tutulanlardan biri ise yılbaşı konseptidir. Bunun için de çeşitli yılbaşı süsleri, çam ağacı, noel baba figürleri, kozalaklar, ökse otu, kokina ve peri ışıkları gibi aksesuarları kullanabilirsin. Ekose desenli kırlentler ve sandalye minderleri ile yılbaşı temasının anahtar noktası olan kırmızı-yeşil kombinini vurgulayabilirsin. Işıklı balonlar, neon şerit hortumlar, flamingo ve kaktüs şeklindeki LED lambalar partini aydınlatmak ve ortama renk katmak için birebir! Daha çok eğlence ve daha çok coşku için renkli konfetiler patlatarak partinin dinamiğini zirveye taşımayı da dene.

“Hepsi iyi, güzel. Ama sonuçta bu bir ev partisi… Parti sonrası ev temizliği nasıl olacak?” diye düşünüyorsan daha fazla düşünmene gerek yok çünkü Mutlubiev senin için burada. Sen arkadaşlarınla doya doya eğlenmenin tadını çıkar ve temizliği Mutlubiev’e bırak!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!