En Titiz Dizi Karakterlerini Senin İçin Derledik - Mutlubiblog
Titizliğiyle meşhur olan dizi ve film karakterlerinin detaylı analizi Mutlubiblog'da.
titiz dizi karakterleri, Monica geller, peki ya bob?, carol white, monk, galip derviş, Scott turner, üçkağıtçılar film,
447
post-template-default,single,single-post,postid-447,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

En Titiz Dizi Karakterlerini Senin İçin Derledik

Ev temizliği konusunda fazla takıntılıysan, söz konusu temizlik olduğunda her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünüyorsan yalnız değilsin. Dünyada temizliği takıntı haline getirmiş o kadar çok insan var ki, halk arasında titizlik olarak bilinen bu durum kendisine kitaplarda, filmlerde, dizilerde fazlasıyla yer edinmiş durumda. Sen de dizi ve film aleminin en titiz ve takıntılı karakterlerini yakından tanımak istiyorsan bu derlemeyi sakın kaçırma deriz.

Friends (1994-2004)

Efsanevi dizi Friends’in unutulmaz karakteri Monica’nın ileri düzeyde temizlik takıntısı vardır. Ayrıca yaşamını çok sıkı bir plan üzerine yaşar. Bazı bölümlerde başka insanların evlerini, başka kapıları, hatta binaları bile temizlemeye çalıştığını bile görebilirsin. Hatta bir bölümde kardeşi Ross’un sevgilisinin evinin çok pis olduğunu öğrenir, bu fikirle bile uyuyamaz ve ertesi gün çareyi evi temizlemeyi teklif etmekte bulur.

 

Peki Ya Bob? (What About Bob-1991)

Bill Murray’ın canlandırdığı Bob karakteri, ileri derecede takıntılı bir karakter. Apartman kapısını açarken peçete kullanması, toplu alanlarda gerilmesi, bina girişindeki dönen kapıya elleriyle dokunamaması, tokalaşırken bile peçete kullanması Bob’un takınlılı kişiliğinin göstergeleri. Bu takıntıları yüzünden psikolog psikolog gezse de hiçbir psikolog Bob’un bu takıntılarıyla baş edemez. Son görüştüğü psikolog, onu uzman Dr. Leo’ya (Richard Dreyfuss) yönlendirir ve olaylar gelişir. Umarız, sen de Bob kadar takıntılı değilsindir!

 

Dikkat Köpek Var (Turner and Hooch-1989)

Başrolünü Tom Hanks’in oynadığı bu filmde polis memuru Scott Turner’ın ne kadar titiz olduğunu ilk sahneden anlayabilirsin. Scott, buzdolabının içindeki ekmeğin poşetine dökülen hardal sosunu gördükten sonra bütün buzdolabını boşaltır ve temizler. Bir diğer sahnede kahve yapacağı bardağı hazırladıktan sonra bekleme süresinde bardağın ağzını kağıt peçeteyle kapatır. Ev düzeni ve kişisel temizliğinde de takıntılı olan Scott, bir görev nedeniyle Hooch isimli köpeği evine almasıyla hayatının en büyük sınavını yaşar.

 

Üç Kağıtçılar (Matchstick Men-2003)

Oldukça usta bir dolandırıcı olan Roy ile ortağı, su arıtma mekanizmalarına ilişkin bir dolandırıcılık sistemi üzerinde çalışır. Nicolas Cage’in canlandırdığı Roy karakterinin deterjanlarla dolu kileri, halıda gördüğü en ufak bir toz birikintisine dahi bir afetmiş gibi müdahale etmesi ve bütün evi en baştan temizlemesi onun titiz kişiliğini ele verir. Ayrıca arkadaşının ayakkabıyla eve girmesine verdiği tepki de cabası… Titizlik güzel tabii, ama yine de umarız böyle arkadaşların yoktur!

 

Safe (1995)

Kimyasal atıkların, egzoz dumanlarının, küreselleşme ve artan şehirleşmenin yarattığı rahatsız edici durumu ele alan bu filmde, Julianne Moore’un canlandırdığı Carol White karakteri adeta tüm bunlara alerjisi olan bir ev kadını. Oldukça titiz kişiliğiyle ön plana çıkan Carol’ın zamanla daha da fazla gün yüzüne çıkan takıntılarının gerçekte de karşılığı olduğunu fark edince şaşıracaksın.

 

Monk ve Galip Derviş (2002-2009 ve 2013-2014)

Tony Shalhoub’un obsesif kompülsif bir kişiliğe sahip dedektif Adrian Monk’u canlandırdığı dizinin her bölümünde Monk, farklı olayları inanılmaz bir dikkat ve zeka ile çözer. Monk dizisinin Türkiye uyarlaması olan Galip Derviş dizisinde de aynı şekilde Engin Günaydın’ın canlandırdığı Galip Derviş karakteri titizliğiyle dikkatleri üzerine çeker.

 

Benden Bu Kadar (As Good As It Gets-1997)

Jack Nicholson’a En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazandıran Melvin Udall karakteri  o kadar takıntılıdır ki her zaman eldivenle dolaşmasına rağmen, ki eldivenlerini asla tekrar kullanmaz, ellerini çok sıcak suyla, tek kullanım sabunla iki kez yıkar. Bir gün Melvin’in hayatına bir kadın girer ve işler tamamen değişir.

 

Bu karakterler “AYNI BEN!” dedirtiyorsa, bizi çok seveceksin demektir. Hemen Mutlubiev’den sipariş verip hijyen ve temizliğin tadını çıkarmaya ne dersin?

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!