Küçük Evlere Büyük Kolaylık Getirecek Pratik Çözümler - Mutlubiblog
Evinle ilgili aradığın her şey Mutlubiblog'da! Ev temizliği, dekorasyon, ev düzeni ve yaşam... Evinde keyifli vakit geçirmen için tüm tüyolara buradan ulaşabilirsin.
mutlubiev, mutlu bir ev, mutlu ev, mutlu birer, mutlu biev, ev temizliği, ev temizlik, temizlikçi, armut, temizlik bloğu, temizlik nasıl yapılır, temizlik blog, temizlik 101, dekorasyon, ev düzeni
910
post-template-default,single,single-post,postid-910,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Küçük Evlere Büyük Kolaylık Getirecek Pratik Çözümler

Küçük evlerde yaşamanın daha zorlayıcı olduğu düşüncesi artık geçmişte kaldı! Neden mi? Çünkü küçük ev yoktur, yanlış dekorasyon vardır. Ev düzenlemede genel fizibilitenin nasıl kullanıldığı ve ne tür mobilyaların tercih edildiği önemlidir. Çok geniş alanlar için hacimli mobilyalar tavsiye edilirken; küçük ev modellerinde de fazla yer kaplamayan dekorasyon önerileri işlevsel olur. Minimal tarzın düşünce ve stres düzeyi üzerinde daha pozitif bir etki yarattığını düşünenlerin geniş evler içerisinde küçük odalar dekore ettiği doğrudur. Küçük mobilya çeşitli avantajları da beraberinde getirir. Odaların büyüklüğünü dikkate alarak yapacağın seçimlerle yaşam alanının ferah, estetik ve hoş görünmesini sağlayabilirsin.

Duvar Alanları Sana Göz Kırpıyor

 Evin güzelliğini belirleyen metrekare değildir.Küçük evlere büyük çözümler getirmek demek, alanı ideal biçimde kullanmakla eşdeğerdir. Küçük evleri duvar boyunu yani yerden yüksekliği hesap ederek düzenlemek iyi bir seçenektir. Örneğin geniş bir vitrin almak yerine uzun vitrinleri göz önünde bulundurabilir ve bu mantığı kitaplık, şifonyer, abajur gibi mobilyalara da uygulayabilirsin. Duvarları kullanmayı da ihmal etmeyin. Örneğin girintili çıkıntılı alanları hesap ederek buraları ve duvarları dekorasyona dahil etmek küçük evler için pratik çözümler yaratmanın önemli bir koludur. Aklına kullanım dışı gibi görünen köşeler mi geldi? Kapı ile duvar arasına ya da iki duvar arasına raflı sistemler monte edebilirsin. Ayrıca kullanılmayan ve boşta duran kapı üstlerini de depolama alanı olarak kullanabilirsin. Kapı üstleri için düşüneceğin kapaklı ya da açık dolaplar göz yormayacağından ferahlık da vadeder.


Doğru Mobilya Tercihi ile Adeta Evler Büyüyor

Odaların yapısı, evin genel biçimi, girinti ve çıkıntılar farklı tür küçük mobilya çeşitlerini düşünmeyi gerekli kılabilir. Örneğin; salon ve oturma odalarının başrol oyuncusu koltuk ve kanepeler küçük yaşam alanlarının nasıl görüneceğini belirler demek yanlış olmaz. Minimal alanlar için fazla hacimli olmayan, sade ve ince yapılı mobilyaları tercih etmende fayda var. Bunun için öncelik mobilya ana materyali ve mobilya tekstilidir. 

Koltuk Deyip Geçme!

İnce ve sağlam iskelete sahip koltuklar geniş bir oturma alanı sunar. Üstelik ekstra yer de kaplamaz. Koltuk kenarları, kol ve sırt yaslama alanları kalın olmayan modeller küçük evler için koltuk takımıönerilerinde ilk sıralarda yer alır. Hem oturma gruplarında hem de yataklarda, alandan kazanmak için altı depolama alanı olarak kullanılabilenleri çekyat ve bazaları öncelemeyi de unutmayın. Ayrıca küçük masa ve sandalye takımları ile gayet kullanışlı bir yemek alanı da oluşturabilirsin. Tüm bunlar bir yana minimal yaşam alanları için küçük ev aletleri tercihi de önemlidir. Yüksek performanslı, minimal elektrikli ev aletleri depolama anlamında kolaylık sağlar ve böylece bu da sorun olmaktan çıkar.

 

Gizli Hazine: Dolap İçleri

Küçük evler için dekorasyon önerileri denildiğinde ilk akla gelenlerden biri “organizer”lardır. Mutfak, yatak odası ve çocuk odası gibi alanlarda bulunan dolapların içlerini özel düzenleyicilerle çok daha kullanışlı hale getirebilirsin. Böylece etrafta çok fazla eşya olmasının önüne geçerek göz yormayan, ferah bir alan tasarlayabilirsin. “Organizer”ların boyutları, ana materyalleri, renkleri ve desenleri de farklılık gösterdiğinden dolap içi bölümleri kendi içerisinde şık ve uyumlu kılabilirsin.

Hiçbir Şey Tarzını Dışa Vurmana Engel Değil

Gösterişten hoşlanıyor olabilirsin. Küçük ev demek; sade ve basit tasarımları seçmek zorunda olduğun anlamına gelmez. Elbette eşyalar üst üste yığılmış gibi görünmesin ve genel görüntü göz yormasın diye sade dizayn öncelik olarak önerilir fakat bu karakterini yaşam alanına yansıtamayacağın anlamına da gelmez. Şayet küçük bir alanın varsa; doğru mobilyaları ve dekorasyon objelerini tercih etmen yeterlidir. Mesela, küçük küçük bir sürü süs eşyası almak yerine birbiri ile uyumlu birkaç obje alıp dilediğin yere koyabilirsin. Enlemesine değil boylamasına genişleyen mobilyalar, çok renkli ev tekstili ürünleri ile kaplı koltuklar renkli ve canlı bir imaj yaratman için yeterlidir.

Küçük mobilyaların ve evlerin bir avantajı da kolay temizlenebilir olmasıdır. Gerçi, genel olarak temizliğin zaman ve efor kaybettirdiğini düşünüyor olabilirsin, haklısın. Evin boyutu, eşyaların niteliği ne olursa olsun yaşam alanlarını özenle hijyenik ve tertemiz hale getiren Mutlubiev’i keşfedip, sana en uygun temizlik planı ile hizmet alabilirsin. 🙂 

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!