Kim Demiş Kışın Balkon Keyfi Olmaz Diye? - Mutlubiblog
Kim demiş kışın balkon keyfi olmaz diye? Kışın balkonunuzda zaman geçirebilmenin basit yolları Mutlubiblog'da!
Balkon, Kış Mevsim, Kış Bahçesi, Balkon Keyfi, Modern Balkonlar, Kapalı Balkon, Yaşam Alanı
705
post-template-default,single,single-post,postid-705,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kim Demiş Kışın Balkon Keyfi Olmaz Diye?

Yaz biterken denize, kumsala, güneşe veda edebilirsin. Ama balkon keyfine veda etmek zorunda değilsin… Kışa uygun ufak tefek düzenlemelerle balkonunu dört mevsim kullanılabilir hale getirmek tamamen senin elinde! Yaratıcılığına güven ve harekete geç! Yazın güzel havaların tadını doya doya çıkardığın balkonunu sıcacık bir kış bahçesine dönüştürecek birbirinden güzel fikirler seni bekliyor. İşte, kışın kapalı alanlara hapsolmaktan seni kurtaracak o yaratıcı fikirler!

Bitkilerle Doğallık Hissini Arttır

Kış bahçelerinin olmazsa olmazı; duvarları, tavanı ve zemini süsleyen dekoratif bitkilerdir. Yazın balkonu rengarenk çiçeklerle donatmak daha kolay olsa da kış geldiğinde de doğal bir görünüm elde etmek için soğuk havaya dayanıklı bitkiler veya yapay çiçekler işine yarayabilir. Unutma, ne kadar çok bitkiye yer verirsen balkonun o kadar dekoratif ve doğal bir görünüm kazanır. Hatta dilersen, zemini yapay çimle kaplayarak balkondaki bahçe hissiyatını artırabilirsin. Otantik bir kış bahçesi oluşturmak için ise bitkilerle kusursuz bir uyum yakalayan ahşap mobilya ve aksesuarları değerlendirmeyi unutma!

Battaniyelerle Ortama Sıcaklık Kat

Kış aylarında balkon kullanımı, her ne kadar keyifli olsa da hava sıcaklığından dolayı seni biraz zorlayabilir. Bu gibi durumlarda hemen yumuşacık bir battaniyeye sarıl ve balkonunun en rahat köşesine kurul! Kucağına dizüstü bilgisayarını, bir eline kahveni, diğer eline ise çikolatanı alıp battaniyeye sarılarak balkonda film ve dizi izlemenin keyfini çıkar. Kullandıktan sonra dekoratif bir biçimde balkonda bırakacağın bu battaniyeler kış bahçesi olarak kullandığın balkonu daha sıcak ve samimi bir görünüme kavuşturacak.

Peluş Halı ve Kilimler Kullan

Soğuk havalarda balkonun zemininden gelen soğuğu önlemek ve daha sıcak bir ortam yaratmak için peluş halıları kullanabilirsin. Yere serdiğin bu yumuşacık halılar, kış konseptini balkona taşımanın en estetik yolları arasında. Aynı zamanda yalıtım açısından da son derece mantıklı olan bu halıları, kış bahçesine dönüştürmek istediğin balkonunun duvarlarında bile kullanabilirsin. Duvara asacağın peluş halıların renkleriyle uyumlu kırlentlerle balkondaki oturma alanını süsleyebilir; baştan aşağı yumuşak ve iç ısıtan bir yaşam alanı oluşturabilirsin.

Havaların Erken Kararması Senin İçin Problem Olmasın

Balkonunu kışın daha uzun süre kullanabilmek istiyorsan, akşam saatlerinde gerekli aydınlatmayı sağlamak için doğru armatürlere yer vermelisin. Sıradan bir avize, balkonunu aydınlatmak için yeterli olsa dekoratif bir görüntü sergilemediği sürece ilk tercihin olmamalı. Bunun yerine şamdanlar, gaz lambaları, romantik mumlar kullanarak balkonunu kışın huzurla oturacağın bir keyif köşesi haline getirebilirsin. Dekoratif duvar aplikleri, tavana asacağın Japon fenerleri ve vintage abajur modelleri, yaratıcı bir kış bahçesi dekorasyonunda değerlendirebileceğin aydınlatma unsurlarından sadece birkaç tanesi!

Konforlu Eşyalar Kullan

Kışın balkonda uzun süre vakit geçirmek için kullanacağın eşyaların konforlu olması şart! Rahat bir armut koltuk, sallanan sandalye belki de bir salıncak ile balkonunu senin için dünyanın en rahat ve huzurlu alanına dönüştürebilirsin. Yiyecek ve içecek koymak için portatif bir sehpa, ayaklarını uzatabileceğin bir yer ve başını yaslayabileceğin yastıkların olduğu rahat bir balkonun keyfini dört mevsim boyunca doya doya sürebilirsin.

Balkon dekorasyonunda uygulayacağın farklı fikirlerle kış aylarında balkon keyfini yaşamaya devam etmen çok kolay! “Peki, bunca eşya ile doldurduğum balkonun temizliği nasıl olacak?” diye endişe ediyorsan, Mutlubiev sen ne zaman istersen yardımına koşmaya hazır. Mutlubiev ile dilediğin zamana ve dilediğin sıklıkla temizlik hizmeti alıp balkonunun keyfini çıkarabilirsin 🙂

 

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!