Kendin yap: Kışın Yün ile Yapabileceğin Modern ve Dekoratif Ürünler - Mutlubiblog
Kışın yün ile yapabileceğiniz modern ve dekoratif ürünler Mutlubiblog'da!
Yün, Dekoratif Yün Süslemeler, Yün Süsler, Yün Eşyalar, ev eşyaları, eşya, el yapımı, handmade
700
post-template-default,single,single-post,postid-700,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kendin yap: Kışın Yün ile Yapabileceğin Modern ve Dekoratif Ürünler

Soğuk havalarda sıcacık evinde oturup keyif çatmak gibisi yok. Bunun için, iliklerine kadar işleyen soğuktan kurtulup eve girdiğin ilk andan itibaren karşılaşacağın her ayrıntı içini ısıtmalı. Yün kazaklar ve battaniyeler, fiziksel anlamda seni en iyi ısıtacak şeyler, doğru. Ancak, dekorasyonda yapacağın bazı küçük müdahalelerle evinin atmosferini de iyice sımsıcak hale getirebilirsin! Dekoratif yün süslemeler ile yaşam alanına renk katmak ve kışa uygun bir konsept oluşturmak istiyorsan işte kendi ellerinle uygulayabileceğin bazı fikirler…

Boş Kovaları Yünle Kapla!

Yoğurt, boya veya temizlik kovası… Süslenebilen ev eşyaları arasında ilk akla gelenler olmasa da elindeki kovaları yünle kaplayarak kışa özel, rengarenk bir konsept yaratabilirsin. Kovaların ölçülerine göre öreceğin yün kılıfların içine küçük cepler yerleştirdiğinde aslında basit bir kovanın bile ne kadar fonksiyonel olabileceğini göreceksin! Bu ceplere makas, kalem, kumanda gibi çeşitli eşyalarını koyabilirsin. Kılıfı salonda kumandalık olarak kullanırken onun sarılı olduğu kovada gazete, dergi, oyuncak ve benzerlerini depolayabilirsin. Daha küçük boyutlardaki kovaları ise yine yünle kaplayarak banyo ve mutfak gibi ıslak mekânlarda havluluk olarak değerlendirmen mümkün.

Kendi Koltuk Şalını Kendin Tasarla!

Tıpkı kovaları saran yün kılıflarda olduğu gibi, koltuk şalı olarak kullanacağın yün örgülere de küçük cepler ekleyerek onları daha fonksiyonel hale getirebilirsin. Koltuk şallarında tercih edebileceğin renk ve desen seçenekleri ise sınırsız… Farklı örgü teknikleriyle birbirinden muhteşem yün koltuk şalları tasarlamak senin elinde! Tek renkli veya çok renkli örgü şal tasarımlarında patchwork çalışmalarına da yer verebilirsin. Bizzat kendin tasarladığın, el emeği, göz nuru yün koltuk şallarını dekor olarak salonun farklı köşelerine yerleştir ve dışarıdaki soğuk havaya karşın bu şalların evde estirdiği sıcak rüzgarlara kucak aç!

Örgü Mumluk Modelleri ile Dekorasyona Renk Kat!

Yünü ve mumu bir araya getirmek, ilk başta kulağına çılgınca bir fikir gibi gelebilir. Hiç ikisi yan yana olur mu? Tabii ki olur. Öncelikle etrafına ısı yaymayan LED mumlar, ardından onlara uygun cam mumluklar veya kavanozlar al. Sonrasında boş cam kavanozun ölçüsüne uygun yün kılıflar ör. Bu kavanozların içine yerleştireceğin küçük tealight mumlarla yün kılıfların bir araya gelerek meydana getirdiği ışık oyunları içini ısıtmaya yeter de artar. Farklı boyutlardaki cam kavanozlara benzer kılıflar örerek yaşam alanının çeşitli köşelerinde kullanabileceğin mumluk setleri yapabilirsin. Tealight mumlar dışında daha büyük LED mum modellerini de göz önünde bulundur. Bu durumda uygun ölçülerde bir yün kılıf hazırlayıp direkt muma da takabilirsin.

Sandalye ve Minderler İçin Yün Kılıflar Hazırla!

Koltuklarına ve yatağına sıcak bir hava katmak için kırlentleri yün örgü kılıflarla süsleyebilirsin. Aynı konsepti yemek takımına taşımak istersen, yün örgü ile yapacağın sandalye kılıfları sayesinde içini ısıtan bir yemek takımına sahip olabilirsin. Ayrıca, bu kılıfları dilediğin zaman sandalyelerden çıkarıp yıkayabileceğini de unutma! Kış geldiğinde yumuşacık yünlere yaslanarak yemek yemenin tadını çıkarabilir; yazın ise yün örgü sandalye kılıflarını yumuşatıcı ve naftalin kokuları eşliğinde hurçlara kaldırabilirsin.

 

Yün ile sarılabilen ev eşyaları saymakla bitmez. Cam şişeler, saksılar, vazolar, çeşitli duvar aksesuarları… Hayal gücünü kullanarak birçok farklı aksesuar üretebilirsin. “Aman, çok eşya toz tutar. Boş ver aksesuarları!” deme! Çünkü aksesuarlar, evin ruhudur. Bu ruhu yaşatmanın yolu ise temiz, düzenli ve yaşayan bir evden geçer. Temizlik ve düzen işini kafana takma! Mutlubiev ne zaman istersen, temizlik işleri için elinin altında… Ama konu yaşamaya gelince sen, sen ol; bu soğuk günlerde sıcak evinde huzurla yaşamanın ve sevdiklerinle yeni anılar biriktirmenin doya doya tadını çıkarma fırsatını kaçırma!

 

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!