Kendin Yap: Kışın Yapabileceğin Birbirinden Güzel Fikirler - Mutlubiblog
Evde uygun fiyata dekoratif ürünler yapmanın sırrını verdik. Birbirinden yaratıcı fikirler Mutlubiblog'da
dekorasyon, mum yapımı, mumluk yapımı, battaniye yapımı, yastık kılıfı yapımı, paspas yapımı, ev dekorasyonu, diy, kendin yap, pratik fikirler
269
post-template-default,single,single-post,postid-269,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kendin Yap: Kışın Yapabileceğin Birbirinden Güzel Fikirler

Ekim itibariyle soğuklar başladı, kış geliyor. Yoğun geçecek kışa şimdiden hazırlık yapma vakti! İçini ısıtacak, evine küçük dokunuşlar yapacak dekorasyon fikirleri ile geldik. Son zamanlarda çok popüler olan Kendin Yap teması ile evdeki malzemeler ile düşük maliyete fark yaratacak dokunuşlar yaratabilirsin.

Kış denince aklına yağmurlu bir havada kanepede mistik bir havaya bürüdüğün köşen gelmiyor mu? Yağmurun keyfini çıkarmak için ihtiyacın olan seni ısıtacak battaniye, konforunu artıracak yastıklar, loş bir ortam için mumlar ve tabi ki olmazsa olmaz bir kupa kahve! Biz senin için öneriler derledik, eminim birçok varyasyon hayal edebilirsin.

Yastık Kılıfı

Evin olmazsa olmazı yastıklar! Mevsime, duruma ve zevkine göre evini her zaman yeni gösterir. Kışın miskinliğini üstünden atmak için renkli objeler her zaman işe yarar. İstediğin şekli elde edebileceğin kılıflara bir bakalım.

Yastık Kılıfı Malzemeleri:
Düz renkte yastık kılıfı, patates, keçeli kalem, kumaş boyası

Yastık Kılıfı Yapılışı:
İkiye bölünmüş patates üzerine keçeli kalem ile istediğin deseni çiz. Eminim yaratıcı fikirler aklına gelecek. Şekil dışında kalan kısımları kes ve istediğin şekil hazır! Yastık kılıfını kumaş boyası ile oluşturduğun şekil ile boya. Tersine çevirerek yastık kılıfını 3-4 dakika ütüle ve işte bu kadar!

Mum

Evin dekorasyonu için ihtiyacın olan mumu kendi tasarımın ile yapabilirsin. Zevkine uygun esansı eklemeyi unutma, mis gibi kokacak! İhtiyacın olan malzemeleri seninle paylaşacağız. Nasıl bir şekil vermek istediğin sana kalmış.

Mum Malzemeleri:
Stearin, Parafin, Mum boyası, Mum fitili, Sevdiğin bir esans

Mum Yapılışı:
Parafini benmari usulü eritin ve içerisine stearini ekleyin. Karışımı tamamen sıvı hale gelene kadar karıştırmaya devam edin ve içine renklendiriciyi ve esansı ilave edin.  Zevkine uygun, evine ferahlık verecek esanslar evinin havasını değiştirecek! Tamamen sıvı haldeki bu karışımı dilediğin bir kaba boşaltabilirsin.

Mumluk

Evinde her mevsim olması gereken mumlar ve muluklar! Mumlar kadar önemli bir detay da mumluklar. Evinin stiline hareket katacak mumluklar ile şık bir görünüm oluşturabilir, evinde bütünlük yaratabilirsin.

Mumluk Malzemeleri:
Kavanoz, Rafya, Kurumuş Yapraklar, Mum, Yapıştırıcı

Mumluk Yapılışı:
Hediye alıp sakladığın, kuruttuğun o çiçeği değerlendirmenin vakti geldi! Kavanozun içini kurumuş çiçekler ile yapıştırabilirsin. Biz dışını dantel ile kaplamayı tercih ettik. Kavanozun ağzını da rafya ile fiyonk oluşturacak şekilde bağla ve mumluk hazır.

Paspas

Kışın evi ısıtacak, dolu gösterecek halılar ve paspaslar çıkmaya başladı. Kullanımı kolay, hafif, maliyeti düşük paspaslar evine hava katacak parçalardan. Yağmurun çamurun evine girmesini engellemesi ile kapı önünde bulunması önemli. Biz ponponların yumuşak dokusundan yararlanarak şirin bir görünüm elde ettik. Sende varyasyonlarını yapabilir, kışı eğlenceli hale getirebilirsin.

Paspas Malzemeleri:
Yün, makas, yapıştırıcı, eski paspas

Paspas Yapılışı:
Ponponu yapmak için sol elin 4 parmağına yün ipimizi sarmaya başlıyoruz. Ponpon büyüklüğü istediğin kalınlığa ulaştığı zaman uzun olan ipin ucunu kesebilirsin. Küçük bir ip ile yumağı bağlayıp uçlarını kestiğinde popon hazır! Bu kısım uzun sürebilir ama mükemmel sonuç için pes etme. Eski paspasın üzerini kaplayacak kadar ponpon yaptıktan sonra bunları paspasa yapıştır.

Battaniye

Televizyon karşısında, kitap okurken ya da yağmurlu havayı izleyip ayaklarını uzattığın o an kışın seni sıcacık tutacak battaniyelere ihtiyacın var! Uç kısımlarına püskül ekleyerek birkaç dokunuşla battaniyene yenilik katabilirsin.

Battaniye Malzemeleri:
Battaniye, kalın örgü ip, iğne, makas

Battaniye Yapılışı:
Zevkine, battaniyene uygun aldığın ipi püskül haline getirmek için şekildeki adımları uygulaman gerek. Bunun için kartondan yardım alarak püskülü yapman işini kolaylaştıracak! Oluşturduğun püskülleri battaniyene dik ve işlem tamam!

İçini ısıtacak küçük dokunuşlarla evine şıklık katacak birkaç öneriyi senin için derledik. Ailenle ya da arkadaşlarınla istediğin varyasyonları yapabilir, gününü güzel kılabilirsin.Unutma mutlubiev için evini sevmek önemli.

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!