Kendin Yap: Basit Adımlarla Palet Yatak Yapımı - Mutlubiblog
Bir zamanların popüler İskandinav tasarımlarından palet yatak yapımının aslında çok kolay olduğunu biliyor muydun? Evde kolaylıkla kendin yapabileceğin palet yatağın yapım aşamalarını Mutlubiblog'da bulabilirsin!
yatak odası, temizlik, tek kişilik yatak, baza, çift kişilik yatak, palet yatak, palet yatak nasıl yapılır, palet yatak odası, yatak odası, temizlik, tek kişilik yatak, çift kişilik yatak, Yatak Nasıl Yapılır?
899
post-template-default,single,single-post,postid-899,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kendin Yap: Basit Adımlarla Palet Yatak Yapımı

Şık bir yatak odası için yüksek maliyetlere gerek yok. Birkaç malzeme kullanarak çok basit yollarla hem şık hem de kullanışlı bir yatağa sahip olabilirsin. Hem çift hem de tek kişilik yatak bazası olarak kullanılabilen malzemelerin başında ise paletler geliyor. Geçtiğimiz yıllarda ünlü bir İskandinav mobilya zincirinin tasarımlarında kullanılan ve kısa sürede popülerleşen palet baza modellerini kolaylıkla hayata geçirebilirsin. İnşaatlardan kolaylıkla bulabileceğin ahşap palet yatak olarak değerlenebiliyor. Nasıl mı? İşte cevapları…

Yatak Odasında Ahşap Palet Tercih Etmenin Avantajları 

Yapımı oldukça kolay olan palet yataklar, kolaylıkla demonte edilerek taşınabiliyor. Yatağın alt kısmı ufak eklemelerle depolama alanı haline geliyor.

LED ışıklarla süslenen palet karyola, modern bir görünüm sağlıyor. Diğer yatak odası takımları ile karşılaştırıldığında paletler çok çok daha ucuz maliyetlere sahip. Basit birkaç işlemden geçirildikten sonra son derece kullanışlı hale gelen paletleri, çürüme riski olmadan uzun süre kullanabilirsin. Yalnız yatak değil, paletleri farklı şekilde yerleştirerek komodin ve yatak başlığı ede etmen de mümkün.

Ahşap Palet Yatak İçin Gerekli Malzemeler: 

  • Matkap
  • Vidalama Aleti
  • Çekiç
  • Zımpara
  • Cila
  • Vernik
  • Çivi
  • Halat
  • Boya
  • Fırça

Adım Adım: Paletten Çift Kişilik Yatak Nasıl Yapılır? 

  • Aldığın paletleri zımpara makinesi veya el zımparası ile zımparalamalısın. Eline kıymık batmaması için eldiven ve toz yutmamak için mutlaka maske takmalısın.
  • Zımpara ile paletleri pürüzsüzleştirdikten sonra paleti dilediğin renklerde ahşaba uygun bir boya ile boya ve kurumaya bırak.
  • Üstüne ahşap koruyucu ve vernik sürerek birkaç kez uygula ve yeniden kurumasını bekle.
  • Paletleri nasıl bir şekilde dizeceksen o şekle getir ve birbirine vidalarla monte et. Dilersen dört paleti yan yana koyabilir veya iki tane de baş kısımlara ekleyerek başlık yapabilirsin. Üst üste iki kat palet kullanarak yatağı yükseltmen de mümkün. Yüksek paletlerin altını depolama alanı olarak kullanabilirsin. Paletler genellikle 120×80 ölçülerindedir, odanın büyüklüğüne, dilediğin kullanıma göre kendi karyolanı tasarlayabilirsin. Paletleri dikey veya yatay yerleştirmen mümkün.
  • Montaja yatak başlarından başlayabilirsin. Arkadan 6 adet metal bant takarak iki paleti çift kişilik bir yatak başına dönüştürebilirsin. Paletleri birleştirirken vidalama makinesi yeterli.
  • Başlığı paletlerden yaptığın karyolaya sabitlemek için L köşe bant, metal menteşeler kullanabilirsin.
  • Vidaların tam olarak yerleştiğinden emin olmalısın. Eğer vidalar açıkta kalırsa yatağının dokularına zarar verebiliyor. Her ihtimale karşı yatağın üstüne suntadan bir levha kestirmen mümkün.
  • Paletin parkeye zarar vermemesi adına yere değen sivri uçlara keçe yapıştırmayı da tercih edebilirsin.

Ahşap Paletlerin Temizliği 

Paletleri sıfır almıyorsan temizlik için ekstra özen göstermen gerekiyor. Ahşap palet temizliği için zımparalamadan önce güzelce paleti süpürmeyi seçebilirsin. Paleti önce elektrikli süpürge ile süpürebilir, ıslak bir bez ile silebilirsin. Kuruduktan sonra zımpara ile pürüzleri gidermeye başla. Eğer paletten bariz bir çürüme varsa onu kullanmamalısın. Çürük ahşabın küf oluşturabileceği, dayanıksızlaşacağı ve koku yapacağını aklından çıkarma. Eğer zımpara sonrası ahşap tertemiz kaldıysa yatak yapımına başlamanda sakınca yok. Yatağını hazırladıktan sonra rutin ev temizliği esnasında mümkün olduğunca kuru bez kullanmalısın. Elektrik süpürgesi ile tozları çekebilirsin. Hafif nemli bir bezle sildiğinde ise muhakkak paletleri havalandırmalısın.

Paletli yatağın üzerine rengarenk yastıklar koyarak otantik bir tasarım yapabilir, LED ışıkları paletlerin arasından geçirerek aydınlatma sağlayabilirsin. Palet aralıklarını kitaplık veya ayakkabı dolabı olarak kullanabileceğini de unutma. Paletin boyası deforme oldukça yeniden boyayabilir, dekorasyondan sıkıldığında yatağının rengini dilediğin gibi değiştirebilirsin. Yatağın, dekorasyonun hazır ancak bu düzeni uzun süre korumakta güçlük çekersen Mutlubiev her zaman yanında 🙂

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!