Kendin Yap: Evde Doğal Oda Kokusu Nasıl Yapılır? - Mutlubiblog
Evde doğal oda kokusu nasıl yapılır? Doğal yöntemlerle kendi kokunu kendin yarat.
Doğal oda kokusu, Koku, Doğallık, Kendin Yap, Oda kokusu, Karbonat, Deniz Tuzu, Portakal, Nane, Limon
611
post-template-default,single,single-post,postid-611,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kendin Yap: Evde Doğal Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Kimyasal içeren oda kokuları yerine yaşam alanının mis gibi kokmasını sağlayacak doğal çözümler denemeye ne dersin? Organik malzemeler ve doğal esanslar ile oluşturacağın birbirinden güzel karışımlar sayesinde kendi zevkine uygun oda kokusunu bizzat üretebilirsin. İşte, hemen uygulayabileceğin en pratik ve en elverişli kendin yap tarzı tariflerden bazıları!

Portakal ve Deniz Tuzundan Oda Kokusu Yapımı

Doğal oda kokusuna başlamak için yapman gereken, bir veya birkaç portakalı ortadan ikiye bölüp içini boşaltmak! Bir kasede karıştıracağın bir miktar deniz tuzunu ve 6 damla kokulu esansı bu portakal dilimlerinin içine koyarak istediğin mekânda kullanabilirsin. Bu aşamada tarçın esansını kullanmak muhteşem bir fikir! Elbette, portakalla uyum sağlayacağını düşündüğün, hoşuna giden başka bir esansı da kullanabilirsin. Karışıma 4 damla vanilya aroması ekler eklemez ev yapımı oda kokusunun aroması kusursuz hale gelecektir. Bu tarife göre hazırladığın portakalları, hoş kokmasını istediğin alanlara yerleştir ve birkaç günde bir bu tarifi tekrar uygulayarak portakalları yenilemeyi unutma!

Karbonatla Ev Yapımı Oda Spreyi

Hoşuna giden herhangi bir meyveye veya çiçeğe ait esansı bulmak için gitmen gereken yer belli: birbirinden güzel doğal esansların satıldığı aktarlar! İstediğin esansı aldıktan sonra, 1 litre suyun içine 2 çay kaşığı karbonat ekleyip bu karışımın içine o esansı damlatabilirsin. Ev yapımı oda spreyin hazır bile! Sprey başlıklı bir şişeye dolduracağın spreyi, dipte tortu kalmaması için her kullanımdan önce çalkalaman çok önemli. Homojen bir hale gelen bu muhteşem karışım sayesinde evinin her yeri mis gibi kokacak!

Misket Limonları ve Nane Yaprakları ile Ferah Oda Kokuları

Sarı limonlara kıyasla daha baskın bir limon kokusuna sahip olan misket limonları, oda spreyi yapımında hoş bir aroma elde etmek için harika bir seçim! Birkaç dilim misket limonunu, taze nane ve kekik yapraklarını bir araya getirerek içme suyuyla kaynatabilir; kaynayan karışımı soğuduktan sonra iyice süzerek cam kavanozlara veya şişelere boşaltıp oda kokusu olarak değerlendirebilirsin.

Kış Atmosferi Yaratan Oda Spreyi Formülü

Kışa özel kokuları evin içine taşımak için köknar, çam ve ardıç esanslarını kullanabilirsin. 1 litre su içine her bir esanstan 7 damla damlat. Bitti bile! Kokladıkça içinin açılacağı, her nefeste kış günlerinin huzurlu atmosferini soluyacağın bu koku, vazgeçilmezin olacak. Yaşam alanında kış atmosferi yaratmak için Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasını beklemene artık gerek yok. Bu karışımı istediğin odaya püskürterek evindeki mevsimi istediğin anda kışa çevirebilirsin.

Kalıcı Oda Kokusu Oluşturmanın Yolu

Sprey şeklindeki oda parfümleri yerine uzun süre etkisini hissettiren ve ekstra bir çaba gerektirmeyen oda kokularını tercih ediyorsan bambu dallarının doğal gücünü keşfetmenin tam sırası! Küçük bir cam şişe içine 4 damla tarçın ve 1 damla okaliptus yağı koyup ikiye böldüğün misket limonunun suyundan birkaç damla ekleyerek karıştırmakla işe başla. Bir ucunu bu karışıma batıracağın bambu dalları sayesinde, oluşturduğun doğal oda kokusunun tüm mekâna yayılmasını ve daha kalıcı bir etki yaratmasını sağlayabilirsin.

Lavantanın Gücünü Keşfet!

Lavantanın büyüleyici kokusunu, yaşam alanındaki kötü kokuları bastırmak için etkili bir silah haline getirebilirsin. Bunun için 1 su bardağı kurutulmuş lavantanın içine 1 çay kaşığı anason ekleyip karanfil, çubuk tarçın ve az miktarda muskat ilavesiyle kaynat. Ortaya muhteşem bir karışım çıkacak! Süzgeç yardımıyla süzdüğün bu karışımı sprey başlıklı küçük şişelere doldurup istediğinde oda kokusu olarak kullanabilirsin.

Doğal yöntemlerle oluşturduğunun oda kokusunun etkisini daha kalıcı kılmak ve yaşam alanında kötü kokuların oluşumunu engellemek için temizliğe önem vermen gerektiğini unutma! Düzenli ev temizliği yapıp yaşam alanını iyice havalandırarak kötü koku oluşumunun önüne geçebilir, güzel kokulara yer açabilirsin. Ancak, düzenli temizlik konusunda zorlanıyorsan senin için bir önerimiz daha var: Mutlubiev’in profesyonel hizmetlerinden yararlanabilir, yaşam alanını kendi belirlediğin sıklıkta alacağın temizlik hizmetleri ile pırıl pırıl ve mis kokulu hale getirebilirsin. 🙂

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!