Bakımı Kolay ve Evinizi Güzelleştirecek 5 Bitki - Mutlubiblog
Bakımı kolay ve evini güzelleştirecek bitki fikirleri Mutlubiblog'da.
Bitki, Çiçek, Sukulent, Orkide, Menekşe, Dekorasyon, Kolay Bakım, Çiçek Bakımı, Dekoratif
586
post-template-default,single,single-post,postid-586,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Bakımı Kolay ve Evinizi Güzelleştirecek 5 Bitki

Çiçeklerle ev dekorasyonuna hem doğal hem de estetik bir dokunuşta bulunman, bu sırada çiçek bakımını kendine bir hobi olarak benimsemen mümkün. Üstelik, renk renk çiçeklerin olduğu bir atmosferde moralinin bozulması, modunun düşmesi de imkansız! Biz de bundan yola çıkarak, ev ortamına rahatlıkla uyum sağlayan ve bakımı kolay olan çiçeklerden tam beş tanesini senin için seçtik ve püf noktalarını anlattık. Evini hemen daha da güzelleştirmeye hazır mısın?

Orkide

Orkide, nereye baksan karşına çıkabilecek bir çiçek. Ama onun bu yaygınlığını görüp rehavete kapılmamalısın. Farklı renkleriyle dekorasyona zarafet katan bu çiçeği yetiştirirken bir süre sonra elinde sadece bir saptan oluşan bir bitki kalması işten bile değil! O yüzden dikkat: Orkideyi direkt gün ışığına maruz bırakmak yerine güneş ışığını tül perdenin arkasından almasını sağlamalısın. Sulama konusunda abartıya kaçmamalı; yaklaşık haftada bir kere yarım çay bardağı su ile sulama yapmalısın. Bu şekilde büyümesine katkı sağladığın orkideleri belli aralıklarla doğru yerlerinden budayarak çiçeğin verimini artırabilirsin. Orkideni sulamak için mümkün olduğu kadar temiz su, hatta içme suyu kullanmanda fayda var.

Menekşe

Menekşe de evleri seven bitkilerden. Bahar aylarında çiçek açan bu bitkiyi evin yoğun güneş ışığına maruz kalmayan, serin ve gölgelik bir yerine yerleştirirsen güzel çiçeklerinin ömrünü uzatabilirsin. Doğru bir yer ve kolay bakım ile menekşenin çiçeklerini yazın sonuna kadar koruman mümkün. Baştan uyarmış olalım; moruyla, pembesiyle ve daha birçok renkle boy gösteren menekşeleri seçmekte zorlanacaksın!

Sardunya

Sardunyasız balkona balkon mu denir? Güzel havalarda sokaktan geçenlerin gözlerini alamayacağı rengarenk sardunyalarla balkonunu şenlendirmen harika bir fikir! Yalnız, soğuk havalara dikkat! Bir anda o güzelim sardunyalar çiçeklerini döküp kupkuru, renksiz dallara dönüşebilir. Doğrudan güneş ışığı, bu hoş çiçek için olmazsa olmaz değildir ama kendisi daima ışıklı ortamı tercih eder. Sulama ve nem ise sardunyanın yetiştirilmesinde son derece önemli. Kış aylarında, balkondaki sardunyaları iç mekâna taşıyabilir ya da çeşitli yöntemlerle onları olumsuz hava koşullarından korumayı deneyebilirsin.

Sukulent

Sukulent, her ne kadar çöl bitkisi diye bilinse de hemen her türlüsünü evinde yetiştirebilirsin. Üstelik, hem bakımı kolaydır hem de gözlere bayram ettirir! Sukulentlerin öyle farklı renkleri ve şekilleri var ki tek bir tanesinde karar kılamayıp kendini onlardan üçer beşer alırken bulabilirsin. Bu bitkileri yoğun güneş ışığından korumalı ama tamamen karanlıkta ve gölgede de bırakmamalısın. Sukulentlerin en sevilen çeşitlerinden biri olan kalanşonun da bakımı, sukulent ailesinin diğer fertleri gibi zahmetsizdir. Kalanşoyu toprağı kurudukça sulaman, onun serpilip çiçek açması için yeterli olur. Bu bitkinin yeri balkon değil mutfakta, salonda ve oturma odasında pencere önleridir. Kalanşoya hak ettiği ilgiyi gösterirsen o da mimik minik, renk renk çiçekleriyle evinin havasını şenlendirecektir.

Küpe Çiçeği

İşte yine zarif bir süs çiçeği! Küpe çiçeği, sarkan bir yapıya sahip olduğu için asılabilir saksıları tercih etmelisin. Onu doğrudan güneş ışığına maruz bırakırsan çiçeklerini bir bir döker. Benzer şekilde aşırı sulaman da yine o güzelim çiçeklerin dökülmesine neden olur. Yarı gölgelik alanlar, bu çiçeği yetiştirmen için ideal. Kış aylarında ise sulamayı toprağın ihtiyacına göre yapmalısın. Hiçbir zaman 5 derecenin altında bulundurmaman gereken bu çiçeği, kışın bir veya bir buçuk ayda bir sulaman bile yeterli olabilir. Yazın ise, tahmin edebileceğin üzere, çiçeğin su ihtiyacı artar. Yılda bir kez saksı değişimi yapman ve ilkbahar aylarında toprağı gübrelemen, küpe çiçeğinin verimini artıracaktır. Toprak tercihin de önemli; gevşek yapıda toprak tercih edebilirsin.

İç mekâna uygun farklı çiçek türleri ile evini güzelleştirmen çok kolay! Çiçekler, sulama ve toprak değişimi sırasında zaman zaman evin kirlenmesine neden olsa da onlar için oluşturduğun düzenli çiçek bakımı programının sonuna pratik bir temizlik rutini ekleyerek bu sorunu çözebilirsin.

Temizlik yapmaya üşeniyorsan ama kendini yormadan pırıl pırıl ve derli toplu bir eve sahip olmak istiyorsan mutlubiev’in profesyonel temizlik hizmetlerine mutlaka göz at!

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!