2020 Yılında Taşınmayı mı Düşünüyorsun? - Mutlubiblog
2020 yılında taşınmayı düşünenlerdensen işte sana taşınmanın püf noktaları! Taşınmanın problemleri ve güzel yanları Mutlubiblog'da.
ev temizliği, inşaat sonrası temizlik, boş ev temizliği, Ev güvenliği, Nakliye, Komşu, Yeni ev, evden eve
825
post-template-default,single,single-post,postid-825,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

2020 Yılında Taşınmayı mı Düşünüyorsun?

Belki yeni yılda taşınmayı düşlüyor; şimdiden planlar, hazırlıklar ve ev arayışları için çalışmalar yapıyorsun. Belki de dilediğin evi bulduğunda veya beklediğin tarih geldiğinde taşınma telaşı içinde hayatının zorlaşacağını düşünüyorsun. Korkmana gerek yok! Taşınma hakkında püf noktaları, zorlukları süsleyen keyifli yönler, taşınma temizliği ile ilgili bilmen gerekenleri senin için derledik. Taşınma için yapılacak yüzlerce iş var, doğru ama bir yerden başlamak lazım. Hadi bakalım, önce şu tembelliği üzerinden atıp kağıdı kalemi eline al. İlk ihtiyacın olan şeyin kağıt kalem olduğuna inanmayabilirsin ama inan çok faydasını göreceksin. İşte taşınmayı kolaylaştıracak, yeni ev sevincini zahmetsiz işlemlerle daha da artıracak tüyolar:

Taşınmada Yapılacaklar Listesi 

Evden eve nakliyat öncesi eşyalarını listele, tüm kolilerin üstüne içindekileri belirtecek notlar düş. Sonrasında eşyaları yerleştirmek bu sayede çok daha kolay olacak. Eşyaların yerleştirileceği odaya kaybolmadan gelecek ve koliler arasında boğulma derdi sona erecek. Nakliye esnasında herkes evinde nereden geldiği belli olmayan birçok eşya bulur veya fazlalık bir sürü şey fark eder. Bir de taşınma sırasında bu eşyalardan kurtulmak zaman alır; “Evde mi bıraksam, çöpe mi atsam, hurdacı mı bulsam…” diyene kadar o eşyalar yeni eve kadar gelir. O nedenle taşınmadan önce eşyalara şöyle hızlıca göz gezdir ve fazlalıklara ne yapacağını nakliye araçları gelmeden düşün. Hatta randevu alırken nakliye firmasına bile fazla eşya alıp almadığını da sor. Son olarak, ev güvenliği için taşınma esnasında ilk olarak evin kilidini değiştir ve anahtarları çoğalt. Her şeyi unutabilirsin ama bunu asla.

Taşınmanın İyi Yanları da Var, Onları Düşün

Taşınmak gözünü korkutabilir ama epey keyifli yönleri de var. Taşınma ve yeni ev, yeni başlangıçları anımsatmalı. Yeni komşu ve arkadaşlar, müdavimi olunacak mekanlar, tanışılacak esnaf, keşfedilecek dükkanlar ve geniş bir muhit seni bekler. Yeni bir ev, her duvarına baktığında bir anıyı hatırlatan eski evine göre çok daha huzurlu olacak. Boş bir sayfa gibi… Üstelik, espri bir yana, gerçekten boş. Boş ev temizliği kadar keyifli çok az şey olduğunu kabul et. Eşya çekme derdi olmadan dip köşe temizlik yapmanın tam sırası. Taşınma öncesi ve sonrası ev temizliği için ayrı bir parantez açmak şart. Ev yeni olduğunda inşaat sonrası temizliğe girişmek veya başka biri önceden oturduysa ondan kalanların arındırılması biraz can sıkıcı olabilir. İyi yönden bakmayı dene, ev boş… Boş evin temizliği çok daha hızlı olur; kirler ne kadar gözüne batarsa temizlik de o kadar kendini gösterir. Evi yukarıdan aşağı temizlemeyi unutma: Camlar, duvarlar ve en son yerler temizlenmeli. Temizlenen odalara nakliye elemanlarının ayakkabılarla basmaması için onların girdiği alanlara gazete serebilir, ayaklarına galoş giymelerini rica edebilirsin. Ne olur ne olmaz, sen yine de paspası ortalıkta bırak, taşınırken lazım olur.

Tüm tüyolara, olumlu yönlerine rağmen taşınma sana hala zor gelebilir. Üşeniyorsan bil ki yalnız değilsin, herkes böyle hissedebilir. Ama tabii ki bu, ev değiştirmene engel değil. Arkadaşlarından ailenden yardım istemek zor geliyor veya “Keşke daha profesyonel bir yardımcım olsa…” diye iç geçiriyorsan temizlik için bizden yardım alabilirsin. Yeni yaşam alanını güzelleştirmek ve sonrasında onu temiz tutmana yardımcı olmak için yanındayız. 🙂 

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!