"Kontrollü Pazaryeri" Olmak: Mutlubiev Olarak Nasıl Ayrışıyoruz? - Mutlubiblog
Evinle ilgili aradığın her şey Mutlubiblog'da! Ev temizliği, dekorasyon, ev düzeni ve yaşam... Evinde keyifli vakit geçirmen için tüm tüyolara buradan ulaşabilirsin.
mutlubiev, mutlu bir ev, mutlu ev, mutlu birer, mutlu biev, ev temizliği, ev temizlik, temizlikçi, armut, temizlik bloğu, temizlik nasıl yapılır, temizlik blog, temizlik 101, dekorasyon, ev düzeni
983
post-template-default,single,single-post,postid-983,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

“Kontrollü Pazaryeri” Olmak: Mutlubiev Olarak Nasıl Ayrışıyoruz?

Gig Ekonomisi’nin hızla büyümesiyle kontrollü bir pazar yeri olmanın önemi günden güne artıyor. Gig Ekonomisi, serbest çalışanların ve kendi kendilerinin patronu olanların çalışma modeline verilen isim (bknz:https://digitalage.com.tr/makale/gig-ekonomisi-i/).

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan çevrimiçi platformların ve bu platforma bağlı serbest çalışanların çoğalmasıyla bu model gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Özellikle bizim içinde bulunduğumuz gündelik hizmet sektöründe Gig Ekonomisi bir yandan çalışmak isteyenlerin iş bulmasını kolaylaştırıyor, özellikle kadınların iş gücüne erişimini artırıyor.

Peki biz Mutlubiev olarak kendimizi nasıl konumlandırıyoruz? Öncelikle rakiplerimizden ayrıştığımızı düşündüğümüz ve her zaman vurguladığımız bir şey var: Biz sadece bir aracı değiliz. Aracı olduğumuz hizmetlerin en yüksek kalitede görülmesi için de elimizden geleni yapıyoruz.

Bunun yolu sadece bir pazaryeri değil “kontrollü pazaryeri” olmak. Olası hasar ve kayıp süreçlerinde, kötü verilen hizmet ve benzeri başka sorunlarda “biz pazaryeriz, sorun sizin aranızda” deyip kendimizi soyutlamıyoruz. Kontrollü pazaryeri modelimizin temeli hem hizmet alanın hem de hizmet verenin kendini güvende olması. Bunun için, Temizlik Profesyonellerimizi sisteme kaydederken adli sicil kayıtlarını kontrol edip, hepsiyle tek tek yüz yüze görüşüyoruz,. Axa Sigorta ile hem olası hasar ve kayıplara karşı müşterilerin evlerini hizmet süresince sigortalıyor, hem de Temizlik Profesyonelleri’nin çalışırken başlarına gelebilecek iş kazaları için sağlık harcamalarını karşılayıp, hastalık vb. nedenlerle işe gidemedikleri dönemlerde ücretlerini almalarını sağlıyoruz. Verilen hizmetin beğenilmemesi durumunda ise %100 Mutluluk Politikası ile müşterilerimize ücretlerini iade ediyoruz veya mutlaka telafi hizmeti sunuyoruz.

Hizmet sektörü her açıdan zor bir sektör. Temizlik gibi kişiden kişiye standartları değişen ve memnuniyet beklentisinin en üst noktada olduğu bir alanda, Gig Ekonomisi içinde bu iş modelini yürütmek ve hizmet standardını tutturmak da ayrıca zor. Standartlarımızı sürekli yükseltmek için Temizlik Profesyonelleri’ni sistem içinde geliştirmek ve standardımızı geliştirmek için düzenli eğitimler verdiğimiz Temizlik Profesyonelleri Akademisi’ni kurduk. Ayrıca, puanlama sistemimiz ile de standartlarımızı sürekli takip ediyoruz.

İyi bir pazaryeri olmak etrafında olan her şeyden kendini soyutlamayı değil, tam tersine dolaylı olarak gerçekleşebilecek problem ya da gelişmeleri en iyi şekilde idare edebilmeyi gerektirir. Bu nedenle yola çıkarken ilk günden “kontrollü pazaryeri” olmaya karar verdik. Bugüne kadar hem hizmet veren hem de hizmet alanların her sorununda yanlarında olduk. Internet üzerinden gig ekonomisi işleri gelişecekse, işin sırrının elini taşın altına koymakta olduğunu düşünüyorum. Umarım platformumuzu kullananlar da modelimizin farkını hizmet kalitesi ve duydukları güvenle hissetmişlerdir.

Tayga Baltacıoğlu
CEO & Founder – Mutlubiev & Cleanzy

No Comments

Post A Comment

Instagram’dan bizi takip edin!